Тема разговора односи у БиХ

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић допутовала је послијеподне у једнодневниу радну посјету Анкари, гдје ју је у предсједничкој палати примио турски предсједник Реџеп Таип Ердоган.

Свијет 09.01.2018 | 18:28
Тема разговора односи у БиХ
Након свечаног дочека предсједница Хрватске и предсјендик Турске почели су разговоре на којима би главне теме требале бити стање у Босни и Херцеговини и односи Европске уније и Турске.

Хрватска и Турска имају врло добре односе без отворених питања, а двије земље надају се да заједно могу утицати на стање у Босни и Херцеговини, којој пријети политичка блокада пошто је дијелове изборног закона оспорио Уставни суд БиХ, пише Индеx.
 
БиХ у октобру очекују нови избори те би у сљедећих неколико мјесеци требала прихватити нови изборни закон, но засад нема договора политичких лидера Хрвата и Бошњака о том питању.

Како се сазнаје из Кабинета хрватске уреда предсједнице, Грабар-Китаровић са Ердоганом у Анкари намјерава разговарати о улози двију земаља како би подстакли Хрватсе и Бошњаке у БиХ на дијалог и договор, а такође ће разговарати и о могућем одржавању трилатералног састанка Хрватска-БиХ-Турска на највишем нивоу у првом тромјесечју ове године.

(СБ/Индеx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ало

09.01.2018 17:45

Хајд Колиндице куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа запада

09.01.2018 17:49

Моја Колинда није брки до Босне видис како те гледа са пуно љубсви сав се топи.А закон сериета дозвољава висе ханума Исламским мутавелијама са рахатом.Бас ту лези мир у Босни на васој одлуци и твојој ријеци.А од Додика и Цовица ниста јалова иглена а Бакир суцур алаху кода га нема на дуњалуку , велики наклон напаценом боданском народу слусајуци овакве сподобе , селам а збогом мој народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Јоој РХ

09.01.2018 20:12

Остаће Кољинда без Рвата. Славонија је већ пуста а она шета по Турскон.јоој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

10.01.2018 10:27

То си у праву...висе је пуно народа отисло из Хр вец из БиХ. А највисе из Славоније..њемацка,канада и ирска.