Tema razgovora odnosi u BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je poslijepodne u jednodnevniu radnu posjetu Ankari, gdje ju je u predsjedničkoj palati primio turski predsjednik Redžep Taip Erdogan.

Svijet 09.01.2018 | 18:28
Tema razgovora odnosi u BiH
Nakon svečanog dočeka predsjednica Hrvatske i predsjendik Turske počeli su razgovore na kojima bi glavne teme trebale biti stanje u Bosni i Hercegovini i odnosi Evropske unije i Turske.

Hrvatska i Turska imaju vrlo dobre odnose bez otvorenih pitanja, a dvije zemlje nadaju se da zajedno mogu uticati na stanje u Bosni i Hercegovini, kojoj prijeti politička blokada pošto je dijelove izbornog zakona osporio Ustavni sud BiH, piše Index.
 
BiH u oktobru očekuju novi izbori te bi u sljedećih nekoliko mjeseci trebala prihvatiti novi izborni zakon, no zasad nema dogovora političkih lidera Hrvata i Bošnjaka o tom pitanju.

Kako se saznaje iz Kabineta hrvatske ureda predsjednice, Grabar-Kitarović sa Erdoganom u Ankari namjerava razgovarati o ulozi dviju zemalja kako bi podstakli Hrvatse i Bošnjake u BiH na dijalog i dogovor, a takođe će razgovarati i o mogućem održavanju trilateralnog sastanka Hrvatska-BiH-Turska na najvišem nivou u prvom tromjesečju ove godine.

(SB/Index)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Alo

09.01.2018 17:45

Hajd Kolindice kuci.

ODGOVORITE
Name

Analiza zapada

09.01.2018 17:49

Moja Kolinda nije brki do Bosne vidis kako te gleda sa puno ljubsvi sav se topi.A zakon serieta dozvoljava vise hanuma Islamskim mutavelijama sa rahatom.Bas tu lezi mir u Bosni na vasoj odluci i tvojoj rijeci.A od Dodika i Covica nista jalova iglena a Bakir sucur alahu koda ga nema na dunjaluku , veliki naklon napacenom bodanskom narodu slusajuci ovakve spodobe , selam a zbogom moj narode.

ODGOVORITE
Name

I Jooj RH

09.01.2018 20:12

Ostaće Koljinda bez Rvata. Slavonija je već pusta a ona šeta po Turskon.jooj

ODGOVORITE
Name

Kiki

10.01.2018 10:27

To si u pravu...vise je puno naroda otislo iz Hr vec iz BiH. A najvise iz Slavonije..njemacka,kanada i irska.