Надал изашао на терен и приказао игру за бригу!

Публика која је гледала егзибициони дуел између Надала и Гаскеа на "Кујонг класику" могла је да се увери да је "Број 1" далеко од форме која би му обезбедила завршницу Аустралијан опена.

Тенис 09.01.2018 | 18:00
Надал изашао на терен и приказао игру за бригу!
Рафаел Надал дочекаће жреб за Аустралијан опен у четвртак као први носилац мушког сингла, први играч АТП листе и први од неколико фаворита чија је форма итекако упитна пред први грен слем у сезони.

Рафа није направио паузу дугу као Новак Ђоковић, био је присутан на АТП туру до последњих турнира у 2017. години али се после пораза од Роџера Федерера у финалу Мастерса у Шангају крајем октобра појавио на терену само три пута - забележио је две победе на Мастерсу у Паризу и повукао се пре дуела са Филипом Крајиновићем, да би од АТП финала сезоне у Лондону одустао после пораза у 1. колу групе од Давида Гофана.

Већ тада било је јасно да Надал поново има проблема са повредама, али је мало ко слутио да оне неће бити саниране пре почетка нове сезоне када је шпански ас отказао неке од уводних наступа, попут Ђоковића и још неколицине играча.

Ипак, када је дошао дан за ударање лоптице пред очима јавности - она није била импресиониарана ониме што је видела.

У извештајима из Мелбурна, где је Надал изгубио од Ришара Гаскеа у егзибиционом мечу резултату 4:6, 5:7, наводи се да је Шпанац приказао тенис с којим неће бити у прилици да стигне до завршнице "Ози опена".

Рад ногу, неконтролисани ударци из бекхенда, дупле сервис грешке, пад на три брејка заостатка у другом сету... све су то видели гледаоци на "Кујонг класику".

"Осећам се добро, иначе не бих био овде. Потребно ми је само још тренинга", рекао је Надал, који се пре првог изласка на терен у 2018. повукао са егзибиције у Абу Дабију и са АТП турнира у Бризбејну.

Колено је било разлог и одустајања у финишу 2017. и на старту 2018. године.

"Претходна година је била дуга, тако да сам припреме за ову сезону морао да почнем нешто касније него обично. Али, допутовао сам овде на време и имам довољно времена за неке ствари... изаћи на терен је леп осећај", остао је позитиван Надал.

"Ово је био добар тест за мене и добар тренинг, а то је најважније".

На "Кујонг класику" први меч, али од јула прошле године, требало би да одигра Новак Ђоковић којем ће ривал бити пети играч света, Доминик Тим. Тај дуел заказан је за ноћ између уторка и среде по нашем времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар