Nadal izašao na teren i prikazao igru za brigu!

Publika koja je gledala egzibicioni duel između Nadala i Gaskea na "Kujong klasiku" mogla je da se uveri da je "Broj 1" daleko od forme koja bi mu obezbedila završnicu Australijan opena.

Tenis 09.01.2018 | 18:00
Nadal izašao na teren i prikazao igru za brigu!
Rafael Nadal dočekaće žreb za Australijan open u četvrtak kao prvi nosilac muškog singla, prvi igrač ATP liste i prvi od nekoliko favorita čija je forma itekako upitna pred prvi gren slem u sezoni.

Rafa nije napravio pauzu dugu kao Novak Đoković, bio je prisutan na ATP turu do poslednjih turnira u 2017. godini ali se posle poraza od Rodžera Federera u finalu Mastersa u Šangaju krajem oktobra pojavio na terenu samo tri puta - zabeležio je dve pobede na Mastersu u Parizu i povukao se pre duela sa Filipom Krajinovićem, da bi od ATP finala sezone u Londonu odustao posle poraza u 1. kolu grupe od Davida Gofana.

Već tada bilo je jasno da Nadal ponovo ima problema sa povredama, ali je malo ko slutio da one neće biti sanirane pre početka nove sezone kada je španski as otkazao neke od uvodnih nastupa, poput Đokovića i još nekolicine igrača.

Ipak, kada je došao dan za udaranje loptice pred očima javnosti - ona nije bila impresioniarana onime što je videla.

U izveštajima iz Melburna, gde je Nadal izgubio od Rišara Gaskea u egzibicionom meču rezultatu 4:6, 5:7, navodi se da je Španac prikazao tenis s kojim neće biti u prilici da stigne do završnice "Ozi opena".

Rad nogu, nekontrolisani udarci iz bekhenda, duple servis greške, pad na tri brejka zaostatka u drugom setu... sve su to videli gledaoci na "Kujong klasiku".

"Osećam se dobro, inače ne bih bio ovde. Potrebno mi je samo još treninga", rekao je Nadal, koji se pre prvog izlaska na teren u 2018. povukao sa egzibicije u Abu Dabiju i sa ATP turnira u Brizbejnu.

Koleno je bilo razlog i odustajanja u finišu 2017. i na startu 2018. godine.

"Prethodna godina je bila duga, tako da sam pripreme za ovu sezonu morao da počnem nešto kasnije nego obično. Ali, doputovao sam ovde na vreme i imam dovoljno vremena za neke stvari... izaći na teren je lep osećaj", ostao je pozitivan Nadal.

"Ovo je bio dobar test za mene i dobar trening, a to je najvažnije".

Na "Kujong klasiku" prvi meč, ali od jula prošle godine, trebalo bi da odigra Novak Đoković kojem će rival biti peti igrač sveta, Dominik Tim. Taj duel zakazan je za noć između utorka i srede po našem vremenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar