Њега тијела током зиме

Зима је период године када се окупљамо за време празника са нашим најмилијима. Ипак, ово доба године захтева посебну пажњу када је у питању ваша кожа, односно њена нега и заштита.

Мода и љепота 09.01.2018 | 09:04
Њега тијела током зиме
Зима је период године када се окупљамо за време празника са нашим најмилијима, уживамо у дружењима и изласцима, али и у слободном времену. Ипак, ово доба године захтева посебну пажњу када је у питању ваша кожа, односно њена нега и заштита.

Кожа током зимског периода често буде сува, склона флекама и неправилностима, тако да јој је потребна додатна влажност. У наставку ћемо писати о неким од есенцијалних додатака вашој ''бјути'' рутини како бисте на прави начин заштитили своју кожу током зимских месеци.

УЉА ЗА НЕГУ ТЕЛА

Уља за тело су дефинитивно препорука број један је у питању нега коже током зиме, и то не само зато што додатно освежавају и хидрирају кожу, већ уједно побољшавају и циркулацију.

Уколико ваша кожа изгледа старије зими, најбољи начин да је подмладите јесте да користите управо етерична уља за тело. Користите уље непосредно пре него што одете под туш и на тај начин ћете спречити флеке на вашој гардероби.

КРЕМАСТИ ЛОСИОНИ

Ваши уобичајени гелови за туширање могу додатно исушити кожу током зимског периода, тако да су вам потребни кремасти лосиони за тело који хидрирају и хране вашу кожу. Редовним коришћењем ових лосиона решавате се нечистоћа на вашој кожи и вишка масти на истој.

ПИЛИНГ

Такође, још један ефикасан начин да кажете збогом флекама и другим неправилностима на вашој кожи јесте пилинг. Пилинг уклања све мртве ћелије и прљавштину која се накупилае и открива нову, чисту, свежу и подмлађену кожу.

Овај третман треба да примењујете редовно, али ипак не свакодневно, како не би био контрапродуктиван, већ два до три пута недељно.

ПУТЕР ЗА НЕГУ ТЕЛА

Креме за кожу тела које су на бази путера, односно имају концетрованије и хранљиве састојке у себи, од којих је посебно популаран схеа, апсолутни су хит током зимских месеци и и те како су за сваку препоруку.

Свакако, оне знатно дубље продиру у кожу и самим тим је темељније хране, тј. штите од исушивања и других иритација.

НОЋНИ ЛОСИОН ТРЕТМАН

Натопите кожу у хидрирајући лосион за тело током ноћи и пробудите се са супер меканом као свила кожом, која је прочишћена и хидрирана током ноћи.

Овакав третман опоравља ћелије коже чистећи их и уклањајући све флеке које су и више него видљиве на сувој кожи.

КРЕМА ЗА РУКЕ

Ваша уобичајена крема за руке, можда вам неће бити довољна у току зиме. изложеност руку хладном времену и ветру може проузроковати да су вам сувље него обично. Самим тим, треба да тежите да их додатно заштте и пружите им додатну хидратацију.

Нанесите је једном увече и неколико пута током дана како би ваше руке биле мекане, хидриране и ушушкане.

КРЕМА ЗА СТОПАЛА

Коришћење креме за стопала је неопходно током зимских месеци, како бисте спречиле појаву гљивица и других нелагодности са стопалима. Крема не само да наша стопала чини мекшим, већ их и опоравља након дугог исцрпљујућег дана.
Наша стопала остају неправедно запостављена тако да неретко кожа на стопалима изгледа суво и уморно.

Препорука је да користите специјалне хидрирајуће креме за њихову свакодневну негу.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зима

09.01.2018 23:36

попити коју љуту и замезити добре сланине небој се зиме и нетребати боља нега тела и дусе или који сумадијски цај попити или попити варенике кадаје зима не млијеко негде млијеко зову вареника тотије мека варена ракија

ОДГОВОРИТЕ