И Трампа ће испитати о Русији

Амерички предсједник Доналд Трамп би, у року од неколико недјеља, могао да буде испитан у оквиру истраге специјалног истражитеља Роберта Малера о мијешању Русије у предсједничке изборе у САД 2016. године, тврди "Wасхингтон пост".

Свијет 09.01.2018 | 08:53
И Трампа ће испитати о Русији
Малер је могућност да и Трамп буде подвргнут испитивању наговијестио током састанка крајем децембра са адвокатима америчког предсједника, Џоном Даудом и Џејом Секуловим, наводи амерички лист.

Испитивање предсједника, које би обухватило ограничен број питања, могло би услиједити у наредних неколико недјеља, пише "Wасхингтон пост" позивајући се на неименовану особу блиску предсједнику.

Секулов и Дауд за сада нису одговорили на упит за коментар о наводима америчког дневника, наводи Ројтерс.

Раније јуче, извор близак овом питању рекао је да су међу адвокатима у току разговори о могућем Трамповом свједочењу.

Позивајући се на три извора блиска ситуацији, НБЦ неwс је објавио да су се Трампови адвокати састали с представницима Малерове канцеларије крајем децембра како би разговарали о логистици евентуалног испитивања Трампа.

Наводно су тада разговарали о мјесту и дужини таквог испитивања, као и правним стандардима и опцијама формата испитивања укључујући писане одговоре умјесто формалног, усменог одговарања.

Трамп је, иначе, у суботу изјавио да је вољан да разговара с Малеровим тимом.

"Није било дослуха, није било криминала. А, теоретски, сви ми кажу да ја нисам под истрагом", рекао је Трамп новинарима у Кемп Дејвиду у Мериленду.

Малера је Министарство правде САД именовало за истражитеља за наводе о мијешању Русије у предсједничке изборе 2016. и могућем дослуху Руса с Трамповим предизборним тимом.

Америчке обавјештајне агенције су закључиле да се Русија мијешала у америчке изборе у покушају да потпомогне Трампову побједу, што Москва пориче.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар