I Trampa će ispitati o Rusiji

Američki predsjednik Donald Tramp bi, u roku od nekoliko nedjelja, mogao da bude ispitan u okviru istrage specijalnog istražitelja Roberta Malera o miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, tvrdi "Washington post".

Svijet 09.01.2018 | 08:53
I Trampa će ispitati o Rusiji
Maler je mogućnost da i Tramp bude podvrgnut ispitivanju nagovijestio tokom sastanka krajem decembra sa advokatima američkog predsjednika, Džonom Daudom i Džejom Sekulovim, navodi američki list.

Ispitivanje predsjednika, koje bi obuhvatilo ograničen broj pitanja, moglo bi uslijediti u narednih nekoliko nedjelja, piše "Washington post" pozivajući se na neimenovanu osobu blisku predsjedniku.

Sekulov i Daud za sada nisu odgovorili na upit za komentar o navodima američkog dnevnika, navodi Rojters.

Ranije juče, izvor blizak ovom pitanju rekao je da su među advokatima u toku razgovori o mogućem Trampovom svjedočenju.

Pozivajući se na tri izvora bliska situaciji, NBC news je objavio da su se Trampovi advokati sastali s predstavnicima Malerove kancelarije krajem decembra kako bi razgovarali o logistici eventualnog ispitivanja Trampa.

Navodno su tada razgovarali o mjestu i dužini takvog ispitivanja, kao i pravnim standardima i opcijama formata ispitivanja uključujući pisane odgovore umjesto formalnog, usmenog odgovaranja.

Tramp je, inače, u subotu izjavio da je voljan da razgovara s Malerovim timom.

"Nije bilo dosluha, nije bilo kriminala. A, teoretski, svi mi kažu da ja nisam pod istragom", rekao je Tramp novinarima u Kemp Dejvidu u Merilendu.

Malera je Ministarstvo pravde SAD imenovalo za istražitelja za navode o miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu Rusa s Trampovim predizbornim timom.

Američke obavještajne agencije su zaključile da se Rusija miješala u američke izbore u pokušaju da potpomogne Trampovu pobjedu, što Moskva poriče.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar