У финансијском колапсу није РС

"Република није доведена у финансијски колапс, како су неки приказивали, те данас стојимо солидно. То је далеко од оног како ми желимо да видимо Републику, али у датим околностима притисака и оспоравања, учињено је веома много на развоју и стабилизацији Републике Српске, а највише посљедњих година", рекао је вечерас предсједник Републике Српске Милорад Додик. Он каже да је важно да српски народ на овом простору има своју државу, те да Република Српска по свим дефиницијама и критеријумима може да прође све критеријуме државе.

Република Српска 08.01.2018 | 22:43
У финансијском колапсу није РС
Додик је рекао да је вријеме реафирмације српских политичких и националних идеја на овом просторима, јер је Република Српска прошла голготу у политичком смислу.
Додик је истакао да је важно да српски народ на овом простору има своју државу, те да Република Српска по свим дефиницијама и критеријумима може да прође све критеријуме државе.

"Има своју територију, има народ који то хоће, те извршну ефикасну демократску власт која кореспондира и спремна је на сарадњу са окружењем, те поштује међународне стандарде и уговоре, као и људска права", рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је додао да се Република Српска показала као самоодржива све вријеме, без обзира на велике притиске странаца.

"Република није доведена у финансијски колапс, како су неки приказивали, те данас стојимо солидно. То је далеко од оног како ми желимо да видимо Републику, али у датим околностима притисака и оспоравања, учињено је веома много на развоју и стабилизацији Републике Српске, а највише посљедњих година", рекао је Додик.

Он сматра да је свима јасно да је Република Српска неупитна и да се она не може више оспоравати јер воља народа и воља политичке елите која представља тај народ у Српској, апсолутно афирмише Републику Српску као заједницу људи који желе да управљају својим ресурсима.

Додик је истакао значај Србије за Републику Српску, као матичне државе српског народа.

"Странци су покушали да подијеле српски народ, те су рекли да постоје Срби у Србији, па кажу босански Срби, хрватски Срби, косовски Срби. У суштини, ради се о једном интегралном народу", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, како о томе размишљају у Србији најбоље говори чињеница да је у завршној фази израда документа који ће дати одговоре на та питања и не дозволити другима да одлучују ко су и шта су Срби.

"Он ће обухватити чињеницу да су Срби, гдје год да се налазе, Срби", рекао је Додик.

Он је навео да Срби на простору Републике Српске показују да гаје готово идентичан патриотизам према Србији и према Републици Српској.

"Патриотизам Срба према БиХ никада није постојао, па ни у вријеме социјалистичке Југославије, у којој никада нису видјели корист од Сарајева", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је оцијенио да је данас присутна најмања патриотска идентификација код Срба према БиХ, због чега је изузетно важно да се обиљежи Дан Републике.

"Због вапаја оних који су животе дали за слободу морамо да останемо досљедни и свјесни да у будућности нема слободе за Србе овдје, нити српског националног идентитета уколико се та република укине", упозорио је Додик.

Он је додао да је Република Српска држава српског народа, али и да представља слободу за све друге који овдје живе без обзира на вјеру и нацију.

"Слобода других нација и вјероисповијести је апсолутно дозвољена. Овдје нико нема проблем зато што је Бошњак, Хрват, али свакако морамо без имало оклијевања да кажемо да је ово држава српског народа, те да никада нисмо слободу и права које овде имамо узимали само за себе, него смо то дијелили са свима другима, који овдје желе мирно да живе", рекао је додик.

Он је додао да није усамљен у тврдњама да Република Српска мора бити независна.

"Из неког ирационалног разлога ми смо поново враћени у БиХ и они који су управо чувари те и такве БиХ, као нечег могућег, покушавају да нас удаље од те врсте приче", рекао је Додик.

Он је истакао да схвата да су околности такве да међународна заједница још управља БиХ, те да то није амбијент у којем се може афирмисати право Српске на самоопредјељење, које је дато основним документима УН.

"Не желим да се та тема изгуби или нестане, те да се за 10, 15 или 50 година када та тема буде могућа, да буде да смо ми заборавили на то. Моја улога и јесте да не дозволим да се велике историјске идеје српскг народа на овим просторима изгубе. А велика српска национална и политичка идеја јесте Република Српска и поносан сам што могу да у име народа који ме бира износим своје и ставове народа", рекао је Додик.

(Срна)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Није него

08.01.2018 21:47

Чим неко врши репрограм кредита, да тачно је да то није колапс већ пропаст. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

08.01.2018 23:44

Цувар републике Српске и њеног народа. Кад он унтер бит це нам ко кад је Тито умро Југославији..поцепат це нас.

Name

Др Проф

09.01.2018 11:47

РС неце финансијски пропасто ако вратите покрадене паре гдје сте и пребацивали на разне рацуне и фондове у разне дрзаве и на разне континенте то је једини спас за Рс и ова напавени народ

Name

Ро

08.01.2018 21:57

И ја мислим да није.Све цвијета на све стране.Привреда се развија а свијет се враћа у РС из Аустрије и Њемачке.Незапосленост пала на минимум а плате еxтра добре.Нема радника на црно а фирме раде ли раде и што је најважније плаћају порез,нема пререгистрација и мућкања а политичке странке се боре за РС као ПРАВЕ ПАТРИОТЕ.Води се рачуна о борцима јер сви раде а и дијеца погинулих бораца су запослена. На будзету су отпуштени сви који су запослени преко странака итд итд.Нема бојазни за РС она ће вјечно трајати јер се сви за њу боримо и бринемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.01.2018 06:36

Баксузе није се врацао ни за вријеме Тите,,престаните вас 20%...смарат нас 80%

Name

за ро

09.01.2018 16:59

Ти незнаш за шалу иако није вријеме за шалу видиш да је ро све набројао само изокренуто браво.

Name

кики

08.01.2018 21:59

Ми смо најсиромашнија и најјаднија земља у Европи а по статистици Владе РС имамо најбоље економске показатеље, мање смо задужени од Јапана, Америке, Њемачке итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

09.01.2018 09:13

ИРБ, Банка Српске, Бобар, Рафинерија, Бирач, Фармленд, Пољопривредно добро Невесиње, Проинтер, Интеграл, Приједорпутеви, МГ МИНД, Ланацо, ФЗО, Фонд ПИО, Путеви РС, Аутопутеви РС, Воде Српске, Шуме Српске, Геодетска, Линднер, Марковић инвест, Клинички центар...ето, преко ових фирма је пар милијарди проневјерино наших пара. А није крај списка.

Name

за пиксија

09.01.2018 17:03

Све си управу и ја сам жртва те пљачке али мислим да су највише пара покрали у дирекцији за индиректно опорезивање у свој ђеп.

Name

Пик

08.01.2018 22:16

Резултати њихове анализе показују да је БиХ далеко најсиромашнија земља у Европи са 8.590 долара ГДП по једном становнику. Да са мање бринемо, може нас тјешити чињеница  да су ту негдје мало изнад нас на овој листи и Албанија (2), Македонија (3), Србија (4), Црна Гора (5), док је Хрватска на врло  добром осмом (8) мјесту ове неславне листе. Ето Миле, то су званични подаци а они исто тако говоре да је стање у РС дупло горе него у ФБиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

09.01.2018 07:08

Ма у Федерацији је најгоре јел ваља доци на надницу од 20КМ и није нимало добро. Питај Србе у Горазду како зараде дневницу код Босњака који опет дају да се ради. По задњој статистици 75.000 људи из РС-а ради у Федерцији а ујутро морас пола сата да цекас да би усао са Добриње колика се колона направи бас за те који раде у Сарајеву а мрзе Сарајево!

Name

Дуцле

08.01.2018 22:27

Пропалица ! Несреца која је упропастила РС! Похлепни и неспособни старац а уз то полуписмен е то је Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микимаус

08.01.2018 22:32

Ма дајте људи сто лазете реп..српска је најстабилнија и напрофитабилнија фирма на планети коју предводи месар додик и сад драги срби са имало памети знате ко га је довео на власт силом ста ви мислите дали он нама слузи као несто да се дивимо или су њега довели да показу цијелом свијету колико смо ми глуп народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

08.01.2018 22:33

КО ЈЕ ПОКРАО МОЈЕ ПАРЕ ИЗ БОБАР БАНКЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

за по

09.01.2018 17:09

Знаш ти врло добро а и ја знам.

Name

СНСД- Миловановиц

08.01.2018 22:43

Колико је пара покрао Миловановиц у БН-у , провјерите колико је станова у Бг на његово име и његовог пајтаса, колико су народа ојадили за паре, зато им се у манастиру сваке недеље пале свијеце наопако за дјело које су урадили другима . Добро СНСД и има гласова које зло су направили , теско Цориц мозе то вратити мој Додику.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво!

09.01.2018 06:44

Одлицан коментар, у главу и поименице! Такодје треба поменути Горана Талица - јуцерасњег "слављеника", који је угусио развој Слатине, а Дудук јуце тог свог фарисеја хвали. Поставља се питање, одале тих 26 милиона КМ Зотовицу, када нема ни за плате, а поготово не за добављаце? Да то мозда нису оне крваве "Момирове паре". Наиме, након смрти генерала Талица остало је на десетине милиона марака иза њега, које је "зарадио" продајуци орузје током рата 5. муслиманском корпусу и Дудаковицу, да нас лаксе мозе убијати. Све би то требало добро провјерити!

Name

Милорад

08.01.2018 22:57

Дзукело Сеоска!! Цека те дозивотна робија!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС - некада борац, више нисам док овај то буде...

08.01.2018 23:08

Бусај се сутра, на прослави гдје ниси заслужио да буреш. Бусај се фукаро у прса патриотска и покажи "јадној марви", да би срце из груди дао за Републику Српску. Хвалисавцу и лажљивце потруди се да те непримјете, да би срце из груди дао, али само ако израчунаш да ти се то исплати. Овдје си, надам се још мало "Баја", у Америци више непостојиш, Европа те невиди. Служиш као врећа, коју вуцају они што хоће да добију изборе у Србији, јер тамо има наших, који те не знају, али не знају ни оне што тебе као већ офуцану врећу вуцају. У Русију те користе криминалци да зараде овдје и оперу прљаве паре, а ни теби не буде мало у залту и које чему "Шојићу Лакташки". Пред свима набројани би сутра пузо и лизо све, да не би доспио до суда правде. Добро појеђује зло и бићеш побијеђен "Голи Царе", бићеш мали затворски миш, са свим својим дресираним керберима. Поздрав добрим људима и догодине да славимо, а овогодишњи организатори из затвора да гледају.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мерy

09.01.2018 00:19

добро рецено.поздрав

Name

Одговор

09.01.2018 06:13

Статистика наруцена је цудо.Да је Додик прави политицар вец би био усвојен закон о поријеклу имовине,а овако је,све суплај прица

Name

мани

09.01.2018 02:09

Довели сте је до краја сада мозе или у гору или у воду зива у земљу не иде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

09.01.2018 04:30

Ко је био паметан отишао је чим је Тита забољела нога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

09.01.2018 06:47

Је ли и пљачка државе твоја историја идеја..???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

09.01.2018 07:16

Отегла ти се памет до земље, Друзе Предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

09.01.2018 09:22

Пси лају вјетар носи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака цаст нисмо знали

09.01.2018 17:21

Долазе људи из европе да раде у фабрикама уствари у производњи да пуне будзет све је најбоље нај јефтини зивот у европи има пара да се возају пјеваљке са дрзавним хеликоптерима толико смо напредни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

10.01.2018 06:54

Јок није,рату не могу платити вец три мјеаеца! Економска моц једне дрзаве или вец цега се огледа по том како зиве њени становници а не по том како зиви вас 10 % који сте опљацкали све сто сте могли и сто даље пљацкате као да немате хљеба у куци,мат..р вам бем бандитску !

ОДГОВОРИТЕ