Финалиста СП-а и звијезда Интера - сада у Катару!

Везиста холандске репрезентације, некадашњи играч Интера и Реал Мадрида, Весли Снајдер је потписао за катарски клуб Ал Гарафа.  

Фудбал 09.01.2018 | 09:45
Финалиста СП-а и звијезда Интера - сада у Катару!
Пре осам година Снајдер је био на врхунцу форме. Освојио је Лигу шампиона са Интером, био је једна од главних полуга екипе, а Холандија је била у финалу Мундијала са Шпанијом.

Те године је једино чувена "богиња" изостала да би Снајдерова сезона била из снова. Да је неко тада питао где ће Снајдер бити на почетку 2018. године вероватно нико не би рекао да ће бити у Катару.

А управо ту је после Нице завршио Холанђанин разорног ударца. Његова вредност је на тржишту пет милиона евра, у Ници је провео свега шест месеци и сада је наставио даље као слободан играч који се на верност катарској екипи обавезао у наредних годину и по дана.

Своју прву утакмицу могао би да одигра већ у петак.

Каријеру је почео у Ајаксу, звездане тренутке је доживео у Интеру после ког је играо за Реал и Галатасарај. Партије из дреса нероазура није понављао, а сада је са 33 године већ у познијим годинама своје играчке каријере.

Снајдер је у понедјељак са катарским клубом потписао уговор на 18 мјесеци, пренијела је агенција "Анадолија" и у кратком обраћању истакао да је спреман за наступе и изазове у Ал-Гарафи.

Холанђанин је у Катар стигао без одштете након што је први дио сезоне играо за француску Ницу.

Снајдер је каријеру започео у Ајаксу, а играо је и за Реал Мадрид, Интер и Галатасарај, освојивши 19 трофеја од којих Лигу шампиона и Свјетско првенство клубова с миланским Интером.

За репрезентацију Холандије је уписао рекордна 133 наступа и постигао 31 погодак. Био је са "лалама" и вицешампион на Свјетском првенству 2010. године у Јужној Африци, као и бронзани на Мундијалу 2014. у Бразилу.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар