Finalista SP-a i zvijezda Intera - sada u Kataru!

Vezista holandske reprezentacije, nekadašnji igrač Intera i Real Madrida, Vesli Snajder je potpisao za katarski klub Al Garafa.  

Fudbal 09.01.2018 | 09:45
Finalista SP-a i zvijezda Intera - sada u Kataru!
Pre osam godina Snajder je bio na vrhuncu forme. Osvojio je Ligu šampiona sa Interom, bio je jedna od glavnih poluga ekipe, a Holandija je bila u finalu Mundijala sa Španijom.

Te godine je jedino čuvena "boginja" izostala da bi Snajderova sezona bila iz snova. Da je neko tada pitao gde će Snajder biti na početku 2018. godine verovatno niko ne bi rekao da će biti u Kataru.

A upravo tu je posle Nice završio Holanđanin razornog udarca. Njegova vrednost je na tržištu pet miliona evra, u Nici je proveo svega šest meseci i sada je nastavio dalje kao slobodan igrač koji se na vernost katarskoj ekipi obavezao u narednih godinu i po dana.

Svoju prvu utakmicu mogao bi da odigra već u petak.

Karijeru je počeo u Ajaksu, zvezdane trenutke je doživeo u Interu posle kog je igrao za Real i Galatasaraj. Partije iz dresa neroazura nije ponavljao, a sada je sa 33 godine već u poznijim godinama svoje igračke karijere.

Snajder je u ponedjeljak sa katarskim klubom potpisao ugovor na 18 mjeseci, prenijela je agencija "Anadolija" i u kratkom obraćanju istakao da je spreman za nastupe i izazove u Al-Garafi.

Holanđanin je u Katar stigao bez odštete nakon što je prvi dio sezone igrao za francusku Nicu.

Snajder je karijeru započeo u Ajaksu, a igrao je i za Real Madrid, Inter i Galatasaraj, osvojivši 19 trofeja od kojih Ligu šampiona i Svjetsko prvenstvo klubova s milanskim Interom.

Za reprezentaciju Holandije je upisao rekordna 133 nastupa i postigao 31 pogodak. Bio je sa "lalama" i vicešampion na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi, kao i bronzani na Mundijalu 2014. u Brazilu.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar