Ослобођење преузима ТВ1

Сарајевско Ослобођење и ТВ1, ускоро ће постати дио исте медијско-пословне групације иза које стоји бизнисмен Мујо Селимовић, потврђено је на порталу Ослобођења.

Босна и Херцеговина 08.01.2018 | 17:21
Ослобођење преузима ТВ1
Селимовићева пословна групација преузима већински власнички удио од компаније Еуромедиа д.о.о. Сарајево, чиме ће свој медијски утицај знатно проширити и на пољу електронских медија.

На сајту Ослобођења стоји:

"ТВ1, медијски пројекат који је већ постао препознатљив и јак бренд на домаћем тржишту, несумњиво изазива велики интерес јавности али и колега. Учестала питања о промјени власничке структуре разлог су што са овом вијешћу излазимо и прије него је процес завршен: Мујо Селимовић, издавач Ослобођења, покренуо је процедуре аквизиције ТВ1. Како су правила посве јасна и она се поштују ово је прича о којој ће се више моћи рећи тек након што свој коначан став да Регулаторна агенција за комуникације БиХ."

Компанију Еуромедиа д.о.о. основао је 2013. године турски партнер који је протеклих година имао већински удио у ТВ1, а у међувремену се повукао из овог пројекта. 

Према информацијама Клиx.ба, ова домаћа пословна групација најављује нове искораке у оргнизационом и програмском смислу те развој и јачање ТВ1.

Руководеће функције би требале припасти бившем главном уреднику Радија Отворена мрежа Адију Сарајлићу који би се требао наћи у улози директора ТВ1 и Сањину Бећирагићу као директору програма, наводи Клиx.ба.

Нови искораци могу се очекивати врло скоро, чим се доврши процес регистрације партнерства, односно добију неопходна одобрења државне регулаторне агенције.

(РСЕ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Позитива

08.01.2018 22:21

Само још да се поклопи ОБН и готове припреме за изборе. Śћепо брабончић и Гаги праљковац ће имати само Śћепину Алфу и Бајину јавну кућу за "промиџбу". ФТВ се лагано чисти од њихових кадрова. Душка им је до вечерас била скривен адут!

ОДГОВОРИТЕ