Oslobođenje preuzima TV1

Sarajevsko Oslobođenje i TV1, uskoro će postati dio iste medijsko-poslovne grupacije iza koje stoji biznismen Mujo Selimović, potvrđeno je na portalu Oslobođenja.

Bosna i Hercegovina 08.01.2018 | 17:21
Oslobođenje preuzima TV1
Selimovićeva poslovna grupacija preuzima većinski vlasnički udio od kompanije Euromedia d.o.o. Sarajevo, čime će svoj medijski uticaj znatno proširiti i na polju elektronskih medija.

Na sajtu Oslobođenja stoji:

"TV1, medijski projekat koji je već postao prepoznatljiv i jak brend na domaćem tržištu, nesumnjivo izaziva veliki interes javnosti ali i kolega. Učestala pitanja o promjeni vlasničke strukture razlog su što sa ovom viješću izlazimo i prije nego je proces završen: Mujo Selimović, izdavač Oslobođenja, pokrenuo je procedure akvizicije TV1. Kako su pravila posve jasna i ona se poštuju ovo je priča o kojoj će se više moći reći tek nakon što svoj konačan stav da Regulatorna agencija za komunikacije BiH."

Kompaniju Euromedia d.o.o. osnovao je 2013. godine turski partner koji je proteklih godina imao većinski udio u TV1, a u međuvremenu se povukao iz ovog projekta. 

Prema informacijama Klix.ba, ova domaća poslovna grupacija najavljuje nove iskorake u orgnizacionom i programskom smislu te razvoj i jačanje TV1.

Rukovodeće funkcije bi trebale pripasti bivšem glavnom uredniku Radija Otvorena mreža Adiju Sarajliću koji bi se trebao naći u ulozi direktora TV1 i Sanjinu Bećiragiću kao direktoru programa, navodi Klix.ba.

Novi iskoraci mogu se očekivati vrlo skoro, čim se dovrši proces registracije partnerstva, odnosno dobiju neophodna odobrenja državne regulatorne agencije.

(RSE)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pozitiva

08.01.2018 22:21

Samo još da se poklopi OBN i gotove pripreme za izbore. Śćepo brabončić i Gagi praljkovac će imati samo Śćepinu Alfu i Bajinu javnu kuću za "promidžbu". FTV se lagano čisti od njihovih kadrova. Duška im je do večeras bila skriven adut!

ODGOVORITE