Ливерпул би још једном да купи Кеиту!

Хоће ли Црвени бити јачи већ на пролеће?

Фудбал 11.01.2018 | 09:00
Ливерпул би још једном да купи Кеиту!
Ливерпул ће после одласка Фелипеа Кутиња у Барселону морати опет да покуша да наговори челнике Лајпцига да попусте и одмах им уступе једног од најбољих играча Набија Кеиту.

Подестимо, репрезентативац Гвинеје летос је продат тиму са Енфилда за 65.000.000 евра након чега је позајмљен бундеслигашу до краја сезоне 2017/18. Међутим, пошто су у суботу остали без бразилског плејмејкера, Црвени су спремни чак и да понуде вицешампиону Немачке одређену новчану надокнаду како би Лајпциг пре времена пустио Кеиту.

У клубу из источне Немачке засад нису расположени да изађу у сусрет Ливерпулу, а први оперативац Ралф Рангник неколико пута је током децембра истакао да им је Наби Кеитапотребан за наставак сезоне у којем их очекује такмичење у Лиги Европе и борба за пласман у Лигу шампиона.

Уколико Бикови не попусте, Ливерпул ће морати да сачека 1. јул, када би везиста из Гвинеје требало да им се прикључи, мада многи очекују да се то ипак деси у јануару, посебно пошто је и сам Кеита правио доста проблема током јесени и одавао утисак да је главом већ у Енглеској.

Његов долазак ове зиме могао би да услови да на пролеће гледамо потпуно нови Ливерпул с њим, новајлијом из Саутемптона Вирџилом ван Дајком и офанзивним фудбалером, који тек треба да стигне у наставку прелазног рока. Лестеров Ријад Марез, према последњим информацијама, ипак није више у фокусу управе Црвених, а док су на Енфилду били заинтересовани за крилног мфудбалера Тому Лемара из Монака, опет нису сигурни колико је он доступан пошто Кнежеви одбијају да га продају.   

Јирген Клоп је, наводно, спреман да у наставак сезоне уђе и са истим снагама које има тренутно на располагању, али ће Немац сигурно пробати да се докопа Набија Кеите и једног офанзивног везисте до краја прелазног рока (31. јануара). 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар