Liverpul bi još jednom da kupi Keitu!

Hoće li Crveni biti jači već na proleće?

Fudbal 11.01.2018 | 09:00
Liverpul bi još jednom da kupi Keitu!
Liverpul će posle odlaska Felipea Kutinja u Barselonu morati opet da pokuša da nagovori čelnike Lajpciga da popuste i odmah im ustupe jednog od najboljih igrača Nabija Keitu.

Podestimo, reprezentativac Gvineje letos je prodat timu sa Enfilda za 65.000.000 evra nakon čega je pozajmljen bundesligašu do kraja sezone 2017/18. Međutim, pošto su u subotu ostali bez brazilskog plejmejkera, Crveni su spremni čak i da ponude vicešampionu Nemačke određenu novčanu nadoknadu kako bi Lajpcig pre vremena pustio Keitu.

U klubu iz istočne Nemačke zasad nisu raspoloženi da izađu u susret Liverpulu, a prvi operativac Ralf Rangnik nekoliko puta je tokom decembra istakao da im je Nabi Keitapotreban za nastavak sezone u kojem ih očekuje takmičenje u Ligi Evrope i borba za plasman u Ligu šampiona.

Ukoliko Bikovi ne popuste, Liverpul će morati da sačeka 1. jul, kada bi vezista iz Gvineje trebalo da im se priključi, mada mnogi očekuju da se to ipak desi u januaru, posebno pošto je i sam Keita pravio dosta problema tokom jeseni i odavao utisak da je glavom već u Engleskoj.

Njegov dolazak ove zime mogao bi da uslovi da na proleće gledamo potpuno novi Liverpul s njim, novajlijom iz Sautemptona Virdžilom van Dajkom i ofanzivnim fudbalerom, koji tek treba da stigne u nastavku prelaznog roka. Lesterov Rijad Marez, prema poslednjim informacijama, ipak nije više u fokusu uprave Crvenih, a dok su na Enfildu bili zainteresovani za krilnog mfudbalera Tomu Lemara iz Monaka, opet nisu sigurni koliko je on dostupan pošto Kneževi odbijaju da ga prodaju.   

Jirgen Klop je, navodno, spreman da u nastavak sezone uđe i sa istim snagama koje ima trenutno na raspolaganju, ali će Nemac sigurno probati da se dokopa Nabija Keite i jednog ofanzivnog veziste do kraja prelaznog roka (31. januara). 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar