ЕП - Петар Ђорђић пред Хрватску: Једва чекамо!

Леви бек "орлова" каже да су сви у репрезентацији нестрпљиви, али и врло мотивисани пред почетак Европског првенства у Хрватској.

Остали спортови 11.01.2018 | 10:30
ЕП - Петар Ђорђић пред Хрватску: Једва чекамо!
За најбоље рукометаше Србије Европско првенство почиње у петак, када ће у сплитској Спаладијум арени од 20.30 часова одмерити снаге са Хрватском, домаћином и једним од главних фаворита на шампионату.

После контролне утакмице између Србије и Македоније (29:32) причали смо са Петром Ђорђићем, узадиницом "орлова" и селектора Јовице Цветковића.

Ђорђић је велики оптимиста и сматра да Србија у групи са Хрватском, врло снажном Шведском и неугодно јаким Исландом може до другог круга и Загреба.

"Да тако не мислим не бих ни ишао на Европско првенство", почео је Ђорђић.

"Тешко је после пораза пред својом публиком причати о Европском првенству. Видели смо против Македонаца да морамо више у одбрани да радимо 'два на два', да побољшамо игру... Времана имамо и трудићемо се да се спремимо најбоље", поручио је леви бек Мешкова.

Дуел са Хрватима, иако први на шампионату, носи велику количину оптерећања за играче оба тима и сматра се дербијем прве фазе турнира.

"То је прва утакмица, највећи фокус је на том мечу. Али, после Хрвата нас чекају две јако добре екипе. Морамо сви да се концентришемо на утакмицу са 'комшијама', имамо времена да се спремимо, да радимо квалитетно и да из дана у дан исправљамо недостатке и када такмичење почне да будемо прави", наставио је 27-годишњи Ђорђић.

После дуела са Хрватском следе мечеви са Шведском и Исландом, где ће се и одлучивати о томе која ће селекција завршити ЕП после прве фазе. Ђорђић, међитум, истиче да "орлови" неће правити калкулације и да ће већ у петак, пред 12.000 противничких навијача, јуришати на победу и изненађење.

"Ти као спортиста се у свакој утакмици потрошиш, јер имаш мотив, а против Хрвата ће он бити највећи. Сви момци који су овде, а заједно радимо више од две недеље, једва чекамо први меч и отварање. Када почне дуел са Хрватима нико неће размишљати да ли да се штеди и шта га после ње очекује. Свако ће дати максимум, одморити се дан и онда и у следећем меч пружити све колико може у том тренутку. Тако у свакој утакмици на првенству. Зато смо репрезентативци и зато смо овде", мотивисано делује Ђорђић уочи почетка турнира.

Српски репрезентативац не обазире се превише на изјаве из табора Хрватске.

"Не обраћам пажњу на те изјаве, нити желим. То је њихова политика, ми имамо нашу. Они изјављују оно што желе, ми шта ми желимо и то је нормално."

"Орлови" у Хрватској неће имати нимало пријатељску атмосферу, а најжешћа их очекује већ првог дана.

"Свестан сам да ће атмосфера бити паклена, али исто тако знам да свако од наших играча зна да се таква утакмица можда једном у каријери доживи. То је остварење снова за спортисту и сви смо толико мотивисани да једва чекамо почетак и да уживамо."

Јавност у Србији сматра да "орлови" могу у Хрватској да направе више него на претходним првенствима.

"Лепо је да људи тако размишљају... Најбитније је оно што ми у екипи осећамо и шта радимо, а то је да пробамо сваку утакмицу да добојемо", поручио је Петар Ђорђић.

Европско првенство почиње 12. јануара и траје до 28. јануара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар