EP - Petar Đorđić pred Hrvatsku: Jedva čekamo!

Levi bek "orlova" kaže da su svi u reprezentaciji nestrpljivi, ali i vrlo motivisani pred početak Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Ostali sportovi 11.01.2018 | 10:30
EP - Petar Đorđić pred Hrvatsku: Jedva čekamo!
Za najbolje rukometaše Srbije Evropsko prvenstvo počinje u petak, kada će u splitskoj Spaladijum areni od 20.30 časova odmeriti snage sa Hrvatskom, domaćinom i jednim od glavnih favorita na šampionatu.

Posle kontrolne utakmice između Srbije i Makedonije (29:32) pričali smo sa Petrom Đorđićem, uzadinicom "orlova" i selektora Jovice Cvetkovića.

Đorđić je veliki optimista i smatra da Srbija u grupi sa Hrvatskom, vrlo snažnom Švedskom i neugodno jakim Islandom može do drugog kruga i Zagreba.

"Da tako ne mislim ne bih ni išao na Evropsko prvenstvo", počeo je Đorđić.

"Teško je posle poraza pred svojom publikom pričati o Evropskom prvenstvu. Videli smo protiv Makedonaca da moramo više u odbrani da radimo 'dva na dva', da poboljšamo igru... Vremana imamo i trudićemo se da se spremimo najbolje", poručio je levi bek Meškova.

Duel sa Hrvatima, iako prvi na šampionatu, nosi veliku količinu opterećanja za igrače oba tima i smatra se derbijem prve faze turnira.

"To je prva utakmica, najveći fokus je na tom meču. Ali, posle Hrvata nas čekaju dve jako dobre ekipe. Moramo svi da se koncentrišemo na utakmicu sa 'komšijama', imamo vremena da se spremimo, da radimo kvalitetno i da iz dana u dan ispravljamo nedostatke i kada takmičenje počne da budemo pravi", nastavio je 27-godišnji Đorđić.

Posle duela sa Hrvatskom slede mečevi sa Švedskom i Islandom, gde će se i odlučivati o tome koja će selekcija završiti EP posle prve faze. Đorđić, međitum, ističe da "orlovi" neće praviti kalkulacije i da će već u petak, pred 12.000 protivničkih navijača, jurišati na pobedu i iznenađenje.

"Ti kao sportista se u svakoj utakmici potrošiš, jer imaš motiv, a protiv Hrvata će on biti najveći. Svi momci koji su ovde, a zajedno radimo više od dve nedelje, jedva čekamo prvi meč i otvaranje. Kada počne duel sa Hrvatima niko neće razmišljati da li da se štedi i šta ga posle nje očekuje. Svako će dati maksimum, odmoriti se dan i onda i u sledećem meč pružiti sve koliko može u tom trenutku. Tako u svakoj utakmici na prvenstvu. Zato smo reprezentativci i zato smo ovde", motivisano deluje Đorđić uoči početka turnira.

Srpski reprezentativac ne obazire se previše na izjave iz tabora Hrvatske.

"Ne obraćam pažnju na te izjave, niti želim. To je njihova politika, mi imamo našu. Oni izjavljuju ono što žele, mi šta mi želimo i to je normalno."

"Orlovi" u Hrvatskoj neće imati nimalo prijateljsku atmosferu, a najžešća ih očekuje već prvog dana.

"Svestan sam da će atmosfera biti paklena, ali isto tako znam da svako od naših igrača zna da se takva utakmica možda jednom u karijeri doživi. To je ostvarenje snova za sportistu i svi smo toliko motivisani da jedva čekamo početak i da uživamo."

Javnost u Srbiji smatra da "orlovi" mogu u Hrvatskoj da naprave više nego na prethodnim prvenstvima.

"Lepo je da ljudi tako razmišljaju... Najbitnije je ono što mi u ekipi osećamo i šta radimo, a to je da probamo svaku utakmicu da dobojemo", poručio je Petar Đorđić.

Evropsko prvenstvo počinje 12. januara i traje do 28. januara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar