Зашто је пропао трансфер Стефана Митровића?

Лекарски прегледи, па промењени услови уговора.  Сент Етјен одустао од српског репрезентативца.

Фудбал 07.01.2018 | 17:45
Зашто је пропао трансфер Стефана Митровића?
Уговор је био спреман. Сарадња до јуна 2022. Генту је следовало 3.700.000 евра на име обештећења. Стефан Митровић је допутовао у Француску, чак је и Стент Етјен у петак потврдио да се договорио са Белгијанцима, али од посла, по свему судећи, нема ништа.

Разлог: лекарски прегледи.

У већини случајева они су само рутина. Наш репрезентативац их је пролазио досад без проблема, али у тренинг кампу славног клуба није.

„Резултати медицинских тестова којима је Стефан Митровић био подвргнут два дана не дозвољавају Сент Етјену да заврши трансфер. Фудбалеру желимо брз опоравак“, стоји у званичном саопштењу клуба са стадиона „Жофроа Гишар“.

Изненађење за све, вероватно и за самог Митровића, који се лакше повредио током децембра, али је после тога играо свих шест мечева за Гент претоходног месеца. На гостовању Андерлехту био чак и капитен.

„Знали смо да Стефан има мањи проблем са скочним зглобом. Кад је Сент Етјен схватио о каквом проблему је реч, предочили су Митровићу другачије услове у односу на првобитан план. Стефан није желео да прихвати ту понуду и зато је трансфер отказан. Председник Сент Етјена ме позвао и саопштио да су му потребни играчи који могу одмах да играју“, изјавио је Мишел Луважи, директор Гента.

Француски дневник Прогрес дошао је до следећих сазнања:

„Током два дана испитивања, Стефан Миторивћ је подвргнут прегледом ултразвуком и магнетном резонанцом, том прикликом је откривено угануће скочног зглоба и мањи проблем са Ахиловом тетивом. Клуб је, да би био сигуран, консултовао др Ремија Филипа из Универзитетске болнице у Сент Етјену, његов савет је био да се не ангажује фудбалер који би могао да буде изложен скраћеној сезони. А који би имао четвороипогодишји уговор“.

С обзиром да је прелазни рок тек на почетку, има довољно времена да Стефан Митровић залечи повреду и пронађе нови клуб.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар