Испратити Божић добрим дјелима

Руски патријарх Кирил позвао је данас вернике, након јутарње молитве у Храму Христа спаситеља у Москви, да Божић буде испраћен добрим делима.

Свијет 06.01.2018 | 19:53
Испратити Божић добрим дјелима
"Да бисмо испоштовали ово Божије чудо које нам је дато родењем његовог јединог сина, требало би да одговоримо са способноћу не само да разумемо шта је он (Исус Христ) људима донео, него и са вером и добрим делима" нагласио је поглавар руске православне цркве, преноси Тас с.

Данас је бадње вече за вернике православне цркве када они завршавају 40-дневни пост и припремају се за православни Божић, други најважнији празник поред Ускрса.

Патријарх ће започети божићну литургију у Катедрали Христа Спаситеља сат времена пре поноћи.

Ујутру и у подне 7. јануара, партријарх ће традиционалн посетити децу у социјалним установама и честитати им Божић у оквиру хуманитарног божићног шоу програма за децу.

Велики број православних цркви уочи Божића организују хуманитарне акције као што су сакупљање поклона и посете пацијената у болницама, посете сиротиштима као и старијим члановима заједнице који живе сами.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Инфо

06.01.2018 21:47

То није катедрала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

добра дјела

06.01.2018 22:36

треба цинити добра дјела алисе нетреба фалити никоме бог све види и све зна само се лицемери фале својим добрим дјелима

ОДГОВОРИТЕ
Name

бозиц

06.01.2018 22:53

мир бози христос се роди требамо само тврдо стајати на бранику православља видите дасу удариле але и вране са свих страна на православље требамога сацувати брацо срби и руси јакосмо ми племе православље даце бог дасе сацувамо и христову цркву оцувамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

07.01.2018 07:19

Све рецено ! "Бозе помози", православном Народу у миру и весељу да зиви !