Ispratiti Božić dobrim djelima

Ruski patrijarh Kiril pozvao je danas vernike, nakon jutarnje molitve u Hramu Hrista spasitelja u Moskvi, da Božić bude ispraćen dobrim delima.

Svijet 06.01.2018 | 19:53
Ispratiti Božić dobrim djelima
"Da bismo ispoštovali ovo Božije čudo koje nam je dato rodenjem njegovog jedinog sina, trebalo bi da odgovorimo sa sposobnoću ne samo da razumemo šta je on (Isus Hrist) ljudima doneo, nego i sa verom i dobrim delima" naglasio je poglavar ruske pravoslavne crkve, prenosi Tas s.

Danas je badnje veče za vernike pravoslavne crkve kada oni završavaju 40-dnevni post i pripremaju se za pravoslavni Božić, drugi najvažniji praznik pored Uskrsa.

Patrijarh će započeti božićnu liturgiju u Katedrali Hrista Spasitelja sat vremena pre ponoći.

Ujutru i u podne 7. januara, partrijarh će tradicionaln posetiti decu u socijalnim ustanovama i čestitati im Božić u okviru humanitarnog božićnog šou programa za decu.

Veliki broj pravoslavnih crkvi uoči Božića organizuju humanitarne akcije kao što su sakupljanje poklona i posete pacijenata u bolnicama, posete sirotištima kao i starijim članovima zajednice koji žive sami.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Info

06.01.2018 21:47

To nije katedrala.

ODGOVORITE
Name

dobra djela

06.01.2018 22:36

treba ciniti dobra djela alise netreba faliti nikome bog sve vidi i sve zna samo se licemeri fale svojim dobrim djelima

ODGOVORITE
Name

bozic

06.01.2018 22:53

mir bozi hristos se rodi trebamo samo tvrdo stajati na braniku pravoslavlja vidite dasu udarile ale i vrane sa svih strana na pravoslavlje trebamoga sacuvati braco srbi i rusi jakosmo mi pleme pravoslavlje dace bog dase sacuvamo i hristovu crkvu ocuvamo

ODGOVORITE
Name

Da

07.01.2018 07:19

Sve receno ! "Boze pomozi", pravoslavnom Narodu u miru i veselju da zivi !