Свјетске звијезде које славе Божић

Иако велики број светски познатих јавних личности Божић обележава по Грегоријанском календару, неки од њих, као што су холивудски глумци Том Хенкс и Кристијан Бејл, ријалити звезда Ким Кардашијан и манекенка Наоми Камбел, највећи православни празник славе у јануару, према Јулијанском календару.

Свијет 06.01.2018 | 16:26
Свјетске звијезде које славе Божић
Неки од њих одлучили су се на тај корак због својих предака, неки због партнера, а поједини због љубави према православљу.

Тако је Оскаровац Том Хенкс рођен као католик, али је прешао у православну веру након што се оженио колегинициом Ритом Вилсон, која је грчко-бугарског порекла.

Слично је поступио и глумац Кристијан Бејл који је примио православни веру након женидбе са Сиби Блажић, манекенком спрског порекла, преносе београдски медији. И британска манекенка Наоми Кембел одлучила је да слави Божић по Јулијанском календару због свог партнера - руског тајкуна Владислава Дороњина.

Иако рођена у Лос Анђелесу, звезда ријалити програма Ким Кардашијан, која је пореклом из Јерменије, прави гозбу 6. јануара.

Легендарни немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер обележио је прошле године, поред католичког, и православни Божић са својом сурпугом, бившом српском тенисерком Аном Ивановић, те се очекује да ће тако бити и ове године.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Грегор Јуловиц

06.01.2018 18:06

Потребан је дакле нови календар, на пола измедју грегоријанског и јулијанског.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

06.01.2018 18:21

Своје волимо тудје постујмо срецан бадњак свим мојим србима од хрвата католика.

Name

Игноранце

06.01.2018 19:22

Хмм, мислио сам да Бугари и Грци такодје славе бозиц у Децембру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дабе

06.01.2018 22:34

Насли сте 4 лика који славе бозиц 7 јануара. А ким прави гозбу 6-ог. Вијест до јаја. Па добро модератору , они и незнају ста је то. Молин Вас да испостујете нас сто волимо и славимо овај празник. Христос се роди

ОДГОВОРИТЕ