Svjetske zvijezde koje slave Božić

Iako veliki broj svetski poznatih javnih ličnosti Božić obeležava po Gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kambel, najveći pravoslavni praznik slave u januaru, prema Julijanskom kalendaru.

Svijet 06.01.2018 | 16:26
Svjetske zvijezde koje slave Božić
Neki od njih odlučili su se na taj korak zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl koji je primio pravoslavni veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla, prenose beogradski mediji. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera - ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.

Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obeležio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gregor Julovic

06.01.2018 18:06

Potreban je dakle novi kalendar, na pola izmedju gregorijanskog i julijanskog.

ODGOVORITE
Name

mm

06.01.2018 18:21

Svoje volimo tudje postujmo srecan badnjak svim mojim srbima od hrvata katolika.

Name

Ignorance

06.01.2018 19:22

Hmm, mislio sam da Bugari i Grci takodje slave bozic u Decembru.

ODGOVORITE
Name

Dabe

06.01.2018 22:34

Nasli ste 4 lika koji slave bozic 7 januara. A kim pravi gozbu 6-og. Vijest do jaja. Pa dobro moderatoru , oni i neznaju sta je to. Molin Vas da ispostujete nas sto volimo i slavimo ovaj praznik. Hristos se rodi

ODGOVORITE