Федерер са пехаром стиже на Аус Опен!

Швајцарац са Белиндом Бенчић освојио Хопман куп у Перту и поновио успех из 2001. године.

Тенис 06.01.2018 | 18:15
Федерер са пехаром стиже на Аус Опен!
Роџер Федерер и Белинда Бенчић освојили су титулу на Хопман купу у Перту.

Швајцарска је тако тријумфовала у 30. издању Хопман купа, којим се традиционално отвара нова тениска сезона.

Федерер је направио прави подвиг, јер је осим освајања пехара на старту 2018. успео да понови успех од пре 17 година, када је тријуфовао у тандему са Мартином Хингис на Хопман купу.

На турниру у Перту учествовало је осам нација - Швајцарска (Белинда Бенчић/Роџер Федерер), Немачка (Ангелик Кербер/Александер Зверев), САД (Коко Вандевеј/Џек Сок), Белгија (Елиз Мертенс/Давид Гофан), Русија (Анастасија Пављученкова/Карен Качанов), Јапан (Наоми Осака/Туичи Сугита), Канада (Ежени Бушар/Васек Поспишил) и Аустралија (Дарија Гаврилова/Танаси Кокинакис), у финалу су се састали Швајцарска и Немачка.

Швајцарски тандем тријумфовао је резултатом 2:1.

Најзанимљивији дуел одиграли су Федерер и Александар Зверев, који је други тенисер света добио резултатом 6:7 (4:7), 6:0, 6:2.



У мечу, у којем је било места и за егзибицију, најбољи швајцарски тенисер свих времена однео је победу после преокрета и сат и 50 минута игре.

Млади Зверев други сет је изгубио убедљиво, у којем је показао и велику нервозу.



У дуелу дама Ангелик Кербер је била боља од Белинде Бенчић (6:4, 6:1), док су Швајцарци потом тријумфовали у миксу и освојили кључни поен - 4:3 (5:3), 4:2.

Федерера после Хопман купа очекује наступ на Аустралијан Опену, који стартује 15. јануара, на којем брани прошле године освојену титулу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар