Божићне жеље и честитке

Званичници Републике Српске, као и БиХ честитали су православни Божић свештенству Српске православне цркве и вјерницима традиционалним поздравом - Мир Божији Христос се роди!

Република Српска 06.01.2018 | 12:56
Божићне жеље и честитке
Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је најрадоснији хришћански празник - Божић Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима.

"Дан Христовог рођења је велика радост за све хришћане који нас увијек изнова подсјећа да су љубав, поштовање, заједништво и солидарност темељне вриједности на којма се гради повјерење, вјера и нада у боље сутра и општи напредак", навео је Додик у честитки.

Уз традиционални поздрав "Мир Божији - Христос се роди!", Додик је свим вјерницима пожелио да овај велики празник прославе у миру, добром здрављу и срећи са својим најближим, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Честитајући  најрадоснији хришћански празник - Божић, српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић је нагласио да Божић промовише двије кључне вриједности - љубав и мир.

"Сви заједно треба да будемо бољи људи, да се уздржавамо од сукоба, показујемо много више толеранције да би нам свима било боље", навео је Иванић.

Замјеник предсједавајуће Представничког дома БиХ Младен Босић навео је у божићној честитки да свјетлост Исусова рођења обасја све домове и да рођење Христово донесе личну и породичну срећу, здравље и напредак, вјеру и наду у боље дане.

- Срећан Божић свим хришћанима који Божић прослављају по јулијанском календару, а посебно свештенству и вјерницима Српске православне цркве, пожелио је и предсједавајући Дома народа БиХ Огњен Тадић.

Божићне честитке упутили су и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, предсјендик Парламента Недељко Чубриловић, као и други званичници Републике Српске.

Божићну честитку упутили су и хрватски и бошњачки члан у Предсједништву БиХ Драган Човић и Бакир Изетбеговић, као и предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, као и други званичници БиХ и представници дипломатског кора у БиХ.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

србин

06.01.2018 13:16

Свом србском роду у матици србији и републици србској и свој дијаспори од европе америке аустралије и целога свијета зелим пуно среце здравља и даимсе све зеље испуне и свеих поздрављам поздравом мир бозији христосе роди и сретна нова православна година зеливам србин из р с.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајо

06.01.2018 13:29

Стезите каисеве брацо Срби!?

Name

Смиљко Шагољ

06.01.2018 13:45

Мој Србине, а шта мислиш да мало обновиш знање матерњег (стварно не знам којим се језиком служиш) језика, ово што си написао је срамота!

Name

Радмила Петковиц

07.01.2018 02:06

Миа бозји христос се роди

Name

Мира

07.01.2018 06:25

свим Србима сиром свјета, срецан Бозиц, ХРИСТОС СЕ РОДИ брацо и сестре '

Name

Петар

06.01.2018 13:31

Срецан бозиц свим православним вјерницима који прослављају 25 децембра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фецебоок

07.01.2018 05:23

Свима који славе Православни Бозиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска Дијаспора.

07.01.2018 11:19

Мир Бози Христос Се Роди Свим Православним Србима Од Иастока До Запада Срецан празник Христово Родјење.Бозиц.Некавије срецан и Бирицетан Напредан И Умнозен Дасебрацо Умнозимо И Побозимо.Мир Бози Христос Се Роди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сједињене Српске Дрзаве....

07.01.2018 11:26

Свом српском Роду И Православном Народу Од Срца Цеститам Срецан Бозиц Дага Умиру И Благостању И Расплозењу Прославе Великим хрицанским поздравом Мир Бози Христос Се Роди даславимо Брацо Срби Ируси Игрци Намногаја Љета....

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

07.01.2018 14:36

Цестиам Бозиц.Свим православним верницима.А посебно телевизји БН . Најбољисте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккк

07.01.2018 15:34

Свим Босњацима православцима сретан бозиц и наступајуца нова година

ОДГОВОРИТЕ