Božićne želje i čestitke

Zvaničnici Republike Srpske, kao i BiH čestitali su pravoslavni Božić sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vjernicima tradicionalnim pozdravom - Mir Božiji Hristos se rodi!

Republika Srpska 06.01.2018 | 12:56
Božićne želje i čestitke
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je najradosniji hrišćanski praznik - Božić NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.

"Dan Hristovog rođenja je velika radost za sve hrišćane koji nas uvijek iznova podsjeća da su ljubav, poštovanje, zajedništvo i solidarnost temeljne vrijednosti na kojma se gradi povjerenje, vjera i nada u bolje sutra i opšti napredak", naveo je Dodik u čestitki.

Uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi!", Dodik je svim vjernicima poželio da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Čestitajući  najradosniji hrišćanski praznik - Božić, srpski član u Predsjedništvu BiH Mladen Ivanić je naglasio da Božić promoviše dvije ključne vrijednosti - ljubav i mir.

"Svi zajedno treba da budemo bolji ljudi, da se uzdržavamo od sukoba, pokazujemo mnogo više tolerancije da bi nam svima bilo bolje", naveo je Ivanić.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić naveo je u božićnoj čestitki da svjetlost Isusova rođenja obasja sve domove i da rođenje Hristovo donese ličnu i porodičnu sreću, zdravlje i napredak, vjeru i nadu u bolje dane.

- Srećan Božić svim hrišćanima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru, a posebno sveštenstvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve, poželio je i predsjedavajući Doma naroda BiH Ognjen Tadić.

Božićne čestitke uputili su i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjendik Parlamenta Nedeljko Čubrilović, kao i drugi zvaničnici Republike Srpske.

Božićnu čestitku uputili su i hrvatski i bošnjački član u Predsjedništvu BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović, kao i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, kao i drugi zvaničnici BiH i predstavnici diplomatskog kora u BiH.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

srbin

06.01.2018 13:16

Svom srbskom rodu u matici srbiji i republici srbskoj i svoj dijaspori od evrope amerike australije i celoga svijeta zelim puno srece zdravlja i daimse sve zelje ispune i sveih pozdravljam pozdravom mir boziji hristose rodi i sretna nova pravoslavna godina zelivam srbin iz r s.

ODGOVORITE
Name

Bajo

06.01.2018 13:29

Stezite kaiseve braco Srbi!?

Name

Smiljko Šagolj

06.01.2018 13:45

Moj Srbine, a šta misliš da malo obnoviš znanje maternjeg (stvarno ne znam kojim se jezikom služiš) jezika, ovo što si napisao je sramota!

Name

Radmila Petkovic

07.01.2018 02:06

Mia bozji hristos se rodi

Name

Mira

07.01.2018 06:25

svim Srbima sirom svjeta, srecan Bozic, HRISTOS SE RODI braco i sestre '

Name

Petar

06.01.2018 13:31

Srecan bozic svim pravoslavnim vjernicima koji proslavljaju 25 decembra!

ODGOVORITE
Name

fecebook

07.01.2018 05:23

Svima koji slave Pravoslavni Bozic.

ODGOVORITE
Name

Srpska Dijaspora.

07.01.2018 11:19

Mir Bozi Hristos Se Rodi Svim Pravoslavnim Srbima Od Iastoka Do Zapada Srecan praznik Hristovo Rodjenje.Bozic.Nekavije srecan i Biricetan Napredan I Umnozen Dasebraco Umnozimo I Pobozimo.Mir Bozi Hristos Se Rodi.

ODGOVORITE
Name

Sjedinjene Srpske Drzave....

07.01.2018 11:26

Svom srpskom Rodu I Pravoslavnom Narodu Od Srca Cestitam Srecan Bozic Daga Umiru I Blagostanju I Rasplozenju Proslave Velikim hricanskim pozdravom Mir Bozi Hristos Se Rodi daslavimo Braco Srbi Irusi Igrci Namnogaja Ljeta....

ODGOVORITE
Name

K

07.01.2018 14:36

Cestiam Bozic.Svim pravoslavnim vernicima.A posebno televizji BN . Najboljiste

ODGOVORITE
Name

Kkk

07.01.2018 15:34

Svim Bosnjacima pravoslavcima sretan bozic i nastupajuca nova godina

ODGOVORITE