Наплата дугова принудним путем

Министарство финансија Републике Српске раскинуло је репрограм “Фармланду“ из Нове Тополе. Пореска управа је покренула принудну наплату 1,4 милиона марака дуга које је направила ова говедарска фарма. Из опозиције поручују да од принудне наплате неће бити ништа.

Република Српска 05.01.2018 | 19:32
Наплата дугова принудним путем
Пореска управа је раскинула један од укупно 3 репрограма која су одобрена “Фармланду“. У Министарству финансија очекују да би принудним путем требало да буде наплаћено око 1,4 милиона марака по основу раскинутог репрограма и текућих обавеза.

Министар финансија очекује да ће ускоро доћи до продаје онога што је остало од ове говедарске фарме и да ће се из тих средстава намирити дуг према држави.

Од наплате дугова “Фармланда“ неће бити ништа и најаве из Министарства финансија су неискрене и недобронамјерне, сматрају у опозицији.

У СДС-у кажу да је “Фармланду“ намјерно допуштено да направи милионске дугове према Пореској управи, Инвестиционо-развојној банци, добављачима и Робним резервама.

“Фармланд“ има још два нераскинута репрограма према којима дугује више од 700 хиљада марака, а није измирен ни дуг по основу концесионе накнаде.

Информације о продаји ове фарме су се више пута појављивале у јавности, чак су се помињали и потенцијални купци, али новац никада није стигао у Републику Српску.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СРПСКИ СОКО

05.01.2018 18:41

С БАЛКОНА ПОСМАТРАМ јад и беда некадасњег гиганта ПИК МЛАДЕН СТОЈАНОВИЦ,,САД ОСТАЛЕ РУПЕ КАКО НА ЊИВАМА ТАКО И У ДЗЕПОВИМА РАДНИКА ,,У БУДЗЕТИМА,,СВЕ ЦЕ ТО БАЈА ПОКЛОПИТИ,,ОД ЦЕГА ДА НАПЛАТЕ ,,ТАМО НИСТА ЗИВО НЕМА.......СЕМ ПОНЕКИ БИК НЕКОЛИКО ПУТА БНТВ ЈЕ ДОЛАЗИЛА НА ЛИЦЕ МЕСТА УПОЗОРАВАЛ,,ДА СУ НЕИЗВЕСНИ КИНЕСКИ И ИНИ КУПЦИ,,АЛИ АВАЈ,,ИСТИНИТА АЛИ ЗАЛОСНА ПРИЦА О КОРУПЦИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛЛОГГОУ КОЛАЦ

05.01.2018 20:26

НАТАКЕТИ МРКОЊИЦКУ И БАКИНАЦКУ БАНДУ НА ГЛООГОУУ КОЛАЦ ХИТНО

Name

мерy

05.01.2018 18:55

Овај Тегелтија це ускоро постати богатији и од самог Додика..Нема гдје га нема и нема са ким све није у талу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зидови су цудо!

05.01.2018 19:18

Истина! Одавно је богатији од Милорада Додига! Он и цува Додига на позицији!

Name

опет ја

05.01.2018 19:34

Све је то дио додиковог криминалног плана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.01.2018 20:53

Мафија има државу, знали она жваљара шта о овоме што је умислила да је "предсједник владе", имали какав коментар онај "пољоприврединк" што оцијени рад владе за прошлу годину оцјеном (5)

ОДГОВОРИТЕ
Name

сРКИ

06.01.2018 11:08

Човјек је давно требао да посјети логопеда "ФАРАМАЛАНДА" ааххахахаххахахах

ОДГОВОРИТЕ