Naplata dugova prinudnim putem

Ministarstvo finansija Republike Srpske raskinulo je reprogram “Farmlandu“ iz Nove Topole. Poreska uprava je pokrenula prinudnu naplatu 1,4 miliona maraka duga koje je napravila ova govedarska farma. Iz opozicije poručuju da od prinudne naplate neće biti ništa.

Republika Srpska 05.01.2018 | 19:32
Naplata dugova prinudnim putem
Poreska uprava je raskinula jedan od ukupno 3 reprograma koja su odobrena “Farmlandu“. U Ministarstvu finansija očekuju da bi prinudnim putem trebalo da bude naplaćeno oko 1,4 miliona maraka po osnovu raskinutog reprograma i tekućih obaveza.

Ministar finansija očekuje da će uskoro doći do prodaje onoga što je ostalo od ove govedarske farme i da će se iz tih sredstava namiriti dug prema državi.

Od naplate dugova “Farmlanda“ neće biti ništa i najave iz Ministarstva finansija su neiskrene i nedobronamjerne, smatraju u opoziciji.

U SDS-u kažu da je “Farmlandu“ namjerno dopušteno da napravi milionske dugove prema Poreskoj upravi, Investiciono-razvojnoj banci, dobavljačima i Robnim rezervama.

“Farmland“ ima još dva neraskinuta reprograma prema kojima duguje više od 700 hiljada maraka, a nije izmiren ni dug po osnovu koncesione naknade.

Informacije o prodaji ove farme su se više puta pojavljivale u javnosti, čak su se pominjali i potencijalni kupci, ali novac nikada nije stigao u Republiku Srpsku.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SRPSKI SOKO

05.01.2018 18:41

S BALKONA POSMATRAM jad i beda nekadasnjeg giganta PIK MLADEN STOJANOVIC,,SAD OSTALE RUPE KAKO NA NJIVAMA TAKO I U DZEPOVIMA RADNIKA ,,U BUDZETIMA,,SVE CE TO BAJA POKLOPITI,,OD CEGA DA NAPLATE ,,TAMO NISTA ZIVO NEMA.......SEM PONEKI BIK NEKOLIKO PUTA BNTV JE DOLAZILA NA LICE MESTA UPOZORAVAL,,DA SU NEIZVESNI KINESKI I INI KUPCI,,ALI AVAJ,,ISTINITA ALI ZALOSNA PRICA O KORUPCIJI

ODGOVORITE
Name

GLLOGGOU KOLAC

05.01.2018 20:26

NATAKETI MRKONJICKU I BAKINACKU BANDU NA GLOOGOUU KOLAC HITNO

Name

mery

05.01.2018 18:55

Ovaj Tegeltija ce uskoro postati bogatiji i od samog Dodika..Nema gdje ga nema i nema sa kim sve nije u talu..

ODGOVORITE
Name

Zidovi su cudo!

05.01.2018 19:18

Istina! Odavno je bogatiji od Milorada Dodiga! On i cuva Dodiga na poziciji!

Name

opet ja

05.01.2018 19:34

Sve je to dio dodikovog kriminalnog plana...

ODGOVORITE
Name

Brod

05.01.2018 20:53

Mafija ima državu, znali ona žvaljara šta o ovome što je umislila da je "predsjednik vlade", imali kakav komentar onaj "poljoprivredink" što ocijeni rad vlade za prošlu godinu ocjenom (5)

ODGOVORITE
Name

sRKI

06.01.2018 11:08

Čovjek je davno trebao da posjeti logopeda "FARAMALANDA" aahhahahahhahahah

ODGOVORITE