Одговори ће бити упућени Бриселу

Прошла година сигурно није била добра на европском путу као што је била 2016. а то је наш главни политички циљ. Одговори на Упитник брзо ће бити готови, али кандидатски статус није баш тако јасан, рекао је за БХРТ министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 05.01.2018 | 11:28
Одговори ће бити упућени Бриселу
- 2016. година је била изразито добра, па лошију прошлу годину не би требало посматрати као неку катастрофу, већ као неку врсту опомене да у 2018. години све институције које раде на овим питањима и на питањима реформи у земљи треба да раде боље и да ураде још више”, казао је Црнадак.

Он каже да ће одговори на Упитник Европске комисије бити брзо упућени у Брисел, али кандидатски статус није баш тако јасан, јер би се могли појавити проблеми када у ЕУ буду оцјењивали политичку ситуацију у земљи.

“Ја се надам да ће одлука о добијању кандидатског статуса доћи што је прије могуће, али толико се претјерало у лицитирању око дана када ће се то догодити да ја не бих у томе додатно учествовао. Ипак, знам да ће у првој половини године ићи један појачан напор око тога да се наш статус у интеграцијама унаприједи на кандидатски статус што је прије могуће”, рекао је Црнадак за БХРТ.

Министар каже како не би било добро да у процесу еуроинтеграција буду прављени пакети, односно да се неке земље вежу једна за другу системом 2+2+2 или неким другим.

“Најбоље би било да са једне стране буде јасна подршка даљем проширењу, а са друге стране још једно понављање главног критерија за напредовање, а то су резултати онога како су институције радиле”, рекао је између осталог у интервјуу за БХРТ министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак.

(Агенције)
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

писац

05.01.2018 10:45

Видјет ћемо у Октобру Игоре шта и како си радио и шта си урадио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фицо

05.01.2018 11:29

Зар И за Божић.лапрдас јебо те отац баксузни.

Name

007

06.01.2018 20:39

За време твог мандата,сигурно неће ни бити статуса.

ОДГОВОРИТЕ