Odgovori će biti upućeni Briselu

Prošla godina sigurno nije bila dobra na evropskom putu kao što je bila 2016. a to je naš glavni politički cilj. Odgovori na Upitnik brzo će biti gotovi, ali kandidatski status nije baš tako jasan, rekao je za BHRT ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Bosna i Hercegovina 05.01.2018 | 11:28
Odgovori će biti upućeni Briselu
- 2016. godina je bila izrazito dobra, pa lošiju prošlu godinu ne bi trebalo posmatrati kao neku katastrofu, već kao neku vrstu opomene da u 2018. godini sve institucije koje rade na ovim pitanjima i na pitanjima reformi u zemlji treba da rade bolje i da urade još više”, kazao je Crnadak.

On kaže da će odgovori na Upitnik Evropske komisije biti brzo upućeni u Brisel, ali kandidatski status nije baš tako jasan, jer bi se mogli pojaviti problemi kada u EU budu ocjenjivali političku situaciju u zemlji.

“Ja se nadam da će odluka o dobijanju kandidatskog statusa doći što je prije moguće, ali toliko se pretjeralo u licitiranju oko dana kada će se to dogoditi da ja ne bih u tome dodatno učestvovao. Ipak, znam da će u prvoj polovini godine ići jedan pojačan napor oko toga da se naš status u integracijama unaprijedi na kandidatski status što je prije moguće”, rekao je Crnadak za BHRT.

Ministar kaže kako ne bi bilo dobro da u procesu eurointegracija budu pravljeni paketi, odnosno da se neke zemlje vežu jedna za drugu sistemom 2+2+2 ili nekim drugim.

“Najbolje bi bilo da sa jedne strane bude jasna podrška daljem proširenju, a sa druge strane još jedno ponavljanje glavnog kriterija za napredovanje, a to su rezultati onoga kako su institucije radile”, rekao je između ostalog u intervjuu za BHRT ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

(Agencije)
 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pisac

05.01.2018 10:45

Vidjet ćemo u Oktobru Igore šta i kako si radio i šta si uradio?

ODGOVORITE
Name

Fico

05.01.2018 11:29

Zar I za Božić.laprdas jebo te otac baksuzni.

Name

007

06.01.2018 20:39

Za vreme tvog mandata,sigurno neće ni biti statusa.

ODGOVORITE