Статус кандидата у ЕУ зависи од нас

Савјет министара БиХ усвојио је данас Стратегију руралног развоја, а да би БиХ могла да користи средства Европске уније намијењена за развој пољопривреде, неопходно је да Стратегију усвоји и Парламентарна скупштина БиХ. Министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Мирко Шаровић очекује да ће Стратегија бити усвојена за 10-ак дана и на Парламенту БиХ.

Босна и Херцеговина 04.01.2018 | 22:38
Статус кандидата у ЕУ зависи од нас
Стратегија пољопривредног и руралног развоја за период 2018-2021. даје шансу да БиХ добије значајна средства из фондова Европске уније, истакао је министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Мирко Шаровић, гостујући на ТВ1.

“Пружа нам пилику да, поред осталог, учествујемо у програму за средства ИПА фондова. Уколико будемо имали шансу за програмирање, а убјеђен сам да хоћемо и учинићу све да тако буде, можемо рачунати да кроз различите пројекте повучемо до 30 милиона евра на годишњем нивоу”.

Шаровић оцјењује – 2018. неће бити сјајна година за реформе у БиХ.

“Настојаћу да највише времена посветим плановима Министарства. Надам се да ћу у томе да успијем без обзира на општу предизборну атмосферу. Та галама неће бити од користи грађанима и земљи.”

Приоритет БиХ је статус кандидата у ЕУ, истиче Шаровић, што се, како каже, тешко може очекивати у овој години. Али, каже министар, званичници ЕУ су изјавом да је ово кључна година за земље Западног Балкана ипак дали оптимизам.

“Вјерујем да ће то бар мало да допре до наших ушију и да ћемо радити све да 2018. не буде изгубљена, да је не поједе испразна предизборна реторика. Изгледи ипак постоје, али то зависи од нас самих.”

Шаровић је открио да постоји више имена испред СзП и СДС који могу да буду кандидати на сљедећим изборима.

“Ту се налази и моје име, али ја полазим од тога да би требали да се окупимо око особе која би могла највише да повуче и да превагне на изборима, без обзира о коме се радило. И мислим да СДС има 4-5 кандидата. Дебату о том питању отворићемо тек наредних седмица.”

Шаровић је истакао да је ипак прерано да се говорити о кандидатима, а сва имена која се истичу представљају само предизборне прогнозе.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Неко

04.01.2018 21:50

Дајте меса ј..о статус еу, то се не једе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окрим

04.01.2018 23:20

Одакле ти уопсте та бизарна идеја да народ хоце ЕУ? Иди ти сам у њу и остави људе на миру.

Name

карадјоз

05.01.2018 03:14

Тако је..ко ти брани..иди и не нагињи се кроз прозор..

Name

Ро

05.01.2018 05:14

Склоиите више маторог са портала.Или је Додик или Шаровић.Пензија мајка.Има млађих и окретних људи од овог маторог.Паметовати може свако и причати ШТА ТРЕБА РАДИТИ.Матори,гдје је резултат ? Толике године кењаш по ТВ.Нађите млађе људе док нису сви отишли.

Name

Роле

05.01.2018 06:11

Сто знаци ако будемо увозили одпад из ЕУ мозда цемо бит кандидати

Name

Бајкер

05.01.2018 08:26

Саровиц неконта да већина Срба не жели себи добро. Причај о србовању и о Русији и ваљат ћеш . Све заборавили , прије него је НАТО бомбардирао Београд , Руси су изјавили да стоје иза Србије па шта би ујео вук магарца . Порушили сву инфра структуру одвојили Косово . Русија ни прстом није макла. Јадни сте да немозете бит јаднији .

Name

007

05.01.2018 06:33

СТАТУС КАНДИДАТА бих ВЕЋ ИМА,СВЕ ШТО НЕ ВАЉА ИЗ ЕУ ДОЛАЗИ У БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кандидат

05.01.2018 06:56

Засто ценам кандидатски статус бољ дами останемо гдесмо када удјемо у европску породицу биценам само горе самоце лаксе лопови да краду иово стоје остало бице само горе стезање каиса мисмо едуковани да гаце не носимо негосе сагињи сваком министру потури пркно када затрази.

ОДГОВОРИТЕ