Status kandidata u EU zavisi od nas

Savjet ministara BiH usvojio je danas Strategiju ruralnog razvoja, a da bi BiH mogla da koristi sredstva Evropske unije namijenjena za razvoj poljoprivrede, neophodno je da Strategiju usvoji i Parlamentarna skupština BiH. Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM BiH Mirko Šarović očekuje da će Strategija biti usvojena za 10-ak dana i na Parlamentu BiH.

Bosna i Hercegovina 04.01.2018 | 22:38
Status kandidata u EU zavisi od nas
Strategija poljoprivrednog i ruralnog razvoja za period 2018-2021. daje šansu da BiH dobije značajna sredstva iz fondova Evropske unije, istakao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM BiH Mirko Šarović, gostujući na TV1.

“Pruža nam piliku da, pored ostalog, učestvujemo u programu za sredstva IPA fondova. Ukoliko budemo imali šansu za programiranje, a ubjeđen sam da hoćemo i učiniću sve da tako bude, možemo računati da kroz različite projekte povučemo do 30 miliona evra na godišnjem nivou”.

Šarović ocjenjuje – 2018. neće biti sjajna godina za reforme u BiH.

“Nastojaću da najviše vremena posvetim planovima Ministarstva. Nadam se da ću u tome da uspijem bez obzira na opštu predizbornu atmosferu. Ta galama neće biti od koristi građanima i zemlji.”

Prioritet BiH je status kandidata u EU, ističe Šarović, što se, kako kaže, teško može očekivati u ovoj godini. Ali, kaže ministar, zvaničnici EU su izjavom da je ovo ključna godina za zemlje Zapadnog Balkana ipak dali optimizam.

“Vjerujem da će to bar malo da dopre do naših ušiju i da ćemo raditi sve da 2018. ne bude izgubljena, da je ne pojede isprazna predizborna retorika. Izgledi ipak postoje, ali to zavisi od nas samih.”

Šarović je otkrio da postoji više imena ispred SzP i SDS koji mogu da budu kandidati na sljedećim izborima.

“Tu se nalazi i moje ime, ali ja polazim od toga da bi trebali da se okupimo oko osobe koja bi mogla najviše da povuče i da prevagne na izborima, bez obzira o kome se radilo. I mislim da SDS ima 4-5 kandidata. Debatu o tom pitanju otvorićemo tek narednih sedmica.”

Šarović je istakao da je ipak prerano da se govoriti o kandidatima, a sva imena koja se ističu predstavljaju samo predizborne prognoze.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Neko

04.01.2018 21:50

Dajte mesa j..o status eu, to se ne jede.

ODGOVORITE
Name

Okrim

04.01.2018 23:20

Odakle ti uopste ta bizarna ideja da narod hoce EU? Idi ti sam u nju i ostavi ljude na miru.

Name

karadjoz

05.01.2018 03:14

Tako je..ko ti brani..idi i ne naginji se kroz prozor..

Name

Ro

05.01.2018 05:14

Skloiite više matorog sa portala.Ili je Dodik ili Šarović.Penzija majka.Ima mlađih i okretnih ljudi od ovog matorog.Pametovati može svako i pričati ŠTA TREBA RADITI.Matori,gdje je rezultat ? Tolike godine kenjaš po TV.Nađite mlađe ljude dok nisu svi otišli.

Name

Role

05.01.2018 06:11

Sto znaci ako budemo uvozili odpad iz EU mozda cemo bit kandidati

Name

Bajker

05.01.2018 08:26

Sarovic nekonta da većina Srba ne želi sebi dobro. Pričaj o srbovanju i o Rusiji i valjat ćeš . Sve zaboravili , prije nego je NATO bombardirao Beograd , Rusi su izjavili da stoje iza Srbije pa šta bi ujeo vuk magarca . Porušili svu infra strukturu odvojili Kosovo . Rusija ni prstom nije makla. Jadni ste da nemozete bit jadniji .

Name

007

05.01.2018 06:33

STATUS KANDIDATA bih VEĆ IMA,SVE ŠTO NE VALJA IZ EU DOLAZI U BIH.

ODGOVORITE
Name

kandidat

05.01.2018 06:56

Zasto cenam kandidatski status bolj dami ostanemo gdesmo kada udjemo u evropsku porodicu bicenam samo gore samoce lakse lopovi da kradu iovo stoje ostalo bice samo gore stezanje kaisa mismo edukovani da gace ne nosimo negose saginji svakom ministru poturi prkno kada zatrazi.

ODGOVORITE