Бијесан: Књига наљутила Трампа

Адвокат америчког предсједника Доналда Трампа наговијестио је да ће тражити да се спријечи објављивање нове књиге о предсједнику САД.

Свијет 04.01.2018 | 21:56
Бијесан: Књига наљутила Трампа
Трамп је у књизи представљен као незналица о којем ни најближи сарадници немају добро мишљење, пренио је "Вашингтон пост".

Због књиге новинара Мајкла Волфа "Ватра и бијес: Унутар Трампове Бијеле куће" (Фире анд Фурy: Инсиде тхе Трумп Wхите Хоусе), која треба да изађе сљедеће недјеље, Трамп је већ љутито критиковао свог бившег главног стратега Стивија Бенона коме је такође запријећено због цитата у књизи.

Адвокат Чарлс Хардер је Волфу и издавачу "Хенри Холт енд компани" (Хенрy Холт анд Цо) послао обавјештење у којем се наводи да се разматрају оптужбе за клевету и захтјев да се "одмах обустави и престане даље објављивање, издавање или дистрибуција књиге", њених одломака или дијелова.

Дијелови књиге већ су објављени. Трамп је у њима представљен као хвалисави милијардер који није ни желио да буде предсједник, већ да предсједничком кампањом ојача свој бренд.

За предсједника САД се наводи да не зна пуно тога, да не може ни да схвати сложене проблеме, док се цитирају ријечи медијског могула Руперта Мердока који је рекао да је Трамп "идиот".

Бенон је у књизи оштро критиковао Трампову дјецу. За састанак с руским држављанима током кампање, на којем је био Трампов син, Бенон је рекао да је "издајнички" и "непатриотски".

Адвокати су већ оптужили Бенона да је прекршио уговор о повјерљивости, док је Трамп за њега рекао да је "изгубио разум".

"Стиви Бенон нема ништа са мном или мојим предсједниковањем. Када је отпуштен, не само да је изгубио посао, већ је изгубио и разум", навео је Трамп јуче у саопштењу за свог бившег сарадника који је љетос, како је тада наведено, дао оставку, послије чега се вратио у десничарски Брајбарт њуз (Бреитбарт Неwс).

Одговор Бијеле куће је значајан искорак у односу на октобар када је Трамп за Бенона ;рекао да је његов пријатељ и да разуме његове ставове.

Трамп се јуче већи дио дана нервирао због књиге, рекли су званичници и савјетници, док је портпаролка Бијеле куће рекла да је предсједник "бијесан", наводи Вашингтон пост.

Предсједник САД је викао на особље у Бијелој кући зато што су разговарали с Волфом који је током првих мјесеци мандата проводио вријеме у радном дијелу Бијеле куће без пратње.

Волф је рекао да је Трамп био упознат с његовим радом и да је дозволио другима да разговарају с њим. У одломку који је објавио магазин Њујорк (Неw Yорк), наводи се да је аутор обавио више од 200 разговора "у периоду од 18 месеци с предсједником" и члановима његовог тима.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Џета

04.01.2018 22:15

Не треба нам књига, прочитан је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

05.01.2018 04:16

Замјерио се трговцима орузјем, и јос којекаквим, зато иде таква, незапамцена кампања против њега, а ни она баба му не мозе опростити сто је побиједио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xцx

05.01.2018 12:40

Пропаганда није ни престајала. Како год да било бољи је од бабускаре која би вец започела пар ратова у корист глобалиста. До сада није започео нови рат и то муwје плус.

Name

Аха

05.01.2018 05:58

Е сада не пасе слобода говора.... Је.бес сада демократију кад се тиче демократа. Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

цдблука

05.01.2018 09:58

Ето, не морас бити паметан да би био предсједник...вец само богат. Како тамо, тако и овдје.

ОДГОВОРИТЕ