Bijesan: Knjiga naljutila Trampa

Advokat američkog predsjednika Donalda Trampa nagovijestio je da će tražiti da se spriječi objavljivanje nove knjige o predsjedniku SAD.

Svijet 04.01.2018 | 21:56
Bijesan: Knjiga naljutila Trampa
Tramp je u knjizi predstavljen kao neznalica o kojem ni najbliži saradnici nemaju dobro mišljenje, prenio je "Vašington post".

Zbog knjige novinara Majkla Volfa "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće" (Fire and Fury: Inside the Trump White House), koja treba da izađe sljedeće nedjelje, Tramp je već ljutito kritikovao svog bivšeg glavnog stratega Stivija Benona kome je takođe zaprijećeno zbog citata u knjizi.

Advokat Čarls Harder je Volfu i izdavaču "Henri Holt end kompani" (Henry Holt and Co) poslao obavještenje u kojem se navodi da se razmatraju optužbe za klevetu i zahtjev da se "odmah obustavi i prestane dalje objavljivanje, izdavanje ili distribucija knjige", njenih odlomaka ili dijelova.

Dijelovi knjige već su objavljeni. Tramp je u njima predstavljen kao hvalisavi milijarder koji nije ni želio da bude predsjednik, već da predsjedničkom kampanjom ojača svoj brend.

Za predsjednika SAD se navodi da ne zna puno toga, da ne može ni da shvati složene probleme, dok se citiraju riječi medijskog mogula Ruperta Merdoka koji je rekao da je Tramp "idiot".

Benon je u knjizi oštro kritikovao Trampovu djecu. Za sastanak s ruskim državljanima tokom kampanje, na kojem je bio Trampov sin, Benon je rekao da je "izdajnički" i "nepatriotski".

Advokati su već optužili Benona da je prekršio ugovor o povjerljivosti, dok je Tramp za njega rekao da je "izgubio razum".

"Stivi Benon nema ništa sa mnom ili mojim predsjednikovanjem. Kada je otpušten, ne samo da je izgubio posao, već je izgubio i razum", naveo je Tramp juče u saopštenju za svog bivšeg saradnika koji je ljetos, kako je tada navedeno, dao ostavku, poslije čega se vratio u desničarski Brajbart njuz (Breitbart News).

Odgovor Bijele kuće je značajan iskorak u odnosu na oktobar kada je Tramp za Benona ;rekao da je njegov prijatelj i da razume njegove stavove.

Tramp se juče veći dio dana nervirao zbog knjige, rekli su zvaničnici i savjetnici, dok je portparolka Bijele kuće rekla da je predsjednik "bijesan", navodi Vašington post.

Predsjednik SAD je vikao na osoblje u Bijeloj kući zato što su razgovarali s Volfom koji je tokom prvih mjeseci mandata provodio vrijeme u radnom dijelu Bijele kuće bez pratnje.

Volf je rekao da je Tramp bio upoznat s njegovim radom i da je dozvolio drugima da razgovaraju s njim. U odlomku koji je objavio magazin Njujork (New York), navodi se da je autor obavio više od 200 razgovora "u periodu od 18 meseci s predsjednikom" i članovima njegovog tima.

Izvor: B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Džeta

04.01.2018 23:15

Ne treba nam knjiga, pročitan je.

ODGOVORITE
Name

Trge

05.01.2018 05:16

Zamjerio se trgovcima oruzjem, i jos kojekakvim, zato ide takva, nezapamcena kampanja protiv njega, a ni ona baba mu ne moze oprostiti sto je pobijedio.

ODGOVORITE
Name

xcx

05.01.2018 13:40

Propaganda nije ni prestajala. Kako god da bilo bolji je od babuskare koja bi vec započela par ratova u korist globalista. Do sada nije započeo novi rat i to muwje plus.

Name

Aha

05.01.2018 06:58

E sada ne pase sloboda govora.... Je.bes sada demokratiju kad se tiče demokrata. Hahaha

ODGOVORITE
Name

cdbluka

05.01.2018 10:58

Eto, ne moras biti pametan da bi bio predsjednik...vec samo bogat. Kako tamo, tako i ovdje.

ODGOVORITE