Анализа: (Не)саломиви...

Први гренд слем сезоне почиње за 7 дана, а већ сада су због повреда одустали Мари и Нишикори, док су Ђоковић, Раонић, Вавринка, Надал, па и Кирјос под великим знаком питања.

Тенис 08.01.2018 | 23:45
Анализа: (Не)саломиви...
Првих пет тенисера на АТП листи са краја 2016, Енди Мари, Новак Ђоковић, Милош Раонић, Стен Вавринка и Кеи Нишикори имају дуже време озбиљних проблем са здрављем. Толико да се сви већ неколико месеци, поједини и пола године муче са повредама, а највише Мари који је, уз Нишикорија и дефинтивно одустао од Аустралијан опена (15-28. јануар).

Почетак 2017. није деловао тако, пошто су Ноле и Енди играли финале првог турнира у години, у Дохи, али чим су на ред дошла озбиљнији изазови, пре свих Аустралијан опен, систем је почео да се распада. Њих двојица су још након деветог дана Вимблдона завршили сезону, Србин због лакта, а Шкот због кука. Остала тројица су полако отпадала као су турнири пролазили, Нишикори због зглоба руке, Раонић због зглоба и руке и ноге, а Вавринка због двоструке операције колена. Наравно, нико од њих није освојио нити један озбиљнији турнир, подбацили су на гренд слемовима и наравно доживели пад на светској лествици.

И што је најгоре, крај проблемима се не види. Као што већ знамо, Ноле је изненађујуће одустао од егзибиције у Абу Дабију где се припремао за почетак сезоне, а потом и од одбране титуле у Дохи. А и Раонић и Вавринка су и даље у процесу рехабилитације. Канађанин је јуче заиграо први пут након дуже времена и доживео понижење од стране 208. играча света, аустралијског тинејџера Алекса де Минаура на АТП турниру у Бризбејну, док ће Швајцарц тестирати тело на "Тај брејк тенс" егзибиционим турнирима у Аустралији, као и Новак Ђоковић.

Овој петорци треба додати и Рафела Надала, као и Ника Кирјоса. Шпанац је и поред обновљених проблема са коленом стигао у Мелбурн и очекује се да ће заграти на Аустралијан опену. Ако ништа, у свом стилу ће дати све од себе не би ли одбранио што више од 1.600 поена колико му је прошле године донело финале изгубљено од Роџера Федерера. А Кирјос, сем "проблема са главом" муку мучи и са леђима и велико је питање у ком ће стању заиграти на првом гренд слему сезоне пшред својим навијачима.

У суштини, од правих, великих звезда само је Роџер Федерер апсолутно спреман и игра одлично на Хопман купу истакавши озбиљну кандидатуру за 20. гренд слем трофеј у каријери. Поред њега, ту су још Александар Зверев, Марин Чилић, Давид Гофан и Григор Димитров.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар