Одблокирано 30 милиона евра

Савјет  министара БиХ усвојило је на данашњој сједници Стратешки план руралног развоја Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 04.01.2018 | 14:08
Одблокирано 30 милиона евра
Подсјетимо, Влада РС је недавно дала позитивно мишљење министру спољне трговине и економских односа Мирку Шаровићу на наведени оквирни развојни документ.

Министар Шаровић је одмах након што је добио позитивно мишљење, стратешки план руралног развоја упутио на усвајање, а како је то најављено, о свему ће бити обавијештена делегација Европске комисије и надлежни органи у Бриселу.

Шаровић очекује да ће овим БиХ бити омогућен приступ европским фондовима за помоћ пољопривреди и да ће тиме бити спријечен ризик да пољопривредници оба ентитета остану без значајне помоћи ЕУ.

Подсјећамо, Европска комисија је у више наврата упозорила да је ЕУ спремна пружити подршку пољопривредницима, али да ће ова значајна подршка постати доступна само уколико се усвоји стратешки документ руралног развоја, у чијој изради су равноправно учествовали чланови влада оба ентитета.

Усвајањем Стратегије руралног развоја бит ће сигуран приступ фондовима Европске уније и добијање, за почетак, 30 милиона евра бесповратних средстава која ће бити искориштена искључиво за рурални развој.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јоле

04.01.2018 13:17

Председница владе се стално жали на представнике власти у Сарајеву, а они раде све у интересу народа Рс. Да ли ће се жалити када добије овај неповратно новац или више воли кредите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Саровицу

04.01.2018 13:37

Свака цаст Саровицу, јер ово мјесецима гура на мишиће. Због Владе Рс умало не изгубисмо све. хвала у име пољопривредника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

04.01.2018 13:56

Треба ове паре вратити,то је пренос надлезности на БиХ,а и странци су ти сто дају паре,нека се не мјесају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Попара

04.01.2018 14:20

Попара, пребаци са РТРС, омађијан си... Шаровић цијело вријеме објашњава да је ова стратегија састављена од двије-ентитеске, а пољопривреднике боли к..., за политичке поене Додика и сличних.

Name

луи

04.01.2018 15:26

@попара Кад би ти знао ста је ово, паметније би зборио. Као сто реце претходник, угаси телевизор скоди здрављу, а поготово мозгу.

Name

зелени Билећа

04.01.2018 15:29

Да су зелени у парламенту у Сарајеву и БЛ, не би било 30 милиона несигурних, него тристо милиона сигурних. Видјећете да неће идуће године пољопривредници добити ни 20% од тих средстава. И ове паре што ће дати на кашику, држе и дају зелени ЕГП у Бриселу, људи су дио владе и наши партнери, њихови људи се искључиво питају о новцу за еколошку инфреструктуру и пољопривреду. Зато ће кад јесенас Лазаревић и зелени уђу у парламенте, зелени Српске, заједно са својим зеленим из Брисела донијети бесповратна средства и повољне кредите, да ће начелници општина славити дан када су зелени ушли у парламенте због стотина милиона донација из области рјешавања еколошке инфраструктуре,, а пољопривредници ће после четири годионе страховитог улагања у производњу хране Лазаревићеву слику држати у кући као икону.

ОДГОВОРИТЕ