Видић, Станковић, Матић... Срби доминирају зимском пијацом!

Тако каже УЕФА!

Фудбал 07.01.2018 | 22:30
Видић, Станковић, Матић... Срби доминирају зимском пијацом!
Чека се расплет ситуације око Александра Митровића, срећу у новом клубу могао би да потражи и Лазар Марковић. Срби ће бити у жижи и када је у питању овогодишња зимска пијаца, а судећи по традицији клубови који овог јануара буду доводили Србе могу да убоду бинго!

УЕФА је направила избор од десет најбољих зимских трансфера, а у пробраном друштву домнирају Срби. Веровали или не, чак тројица играча са наших простора нашла су своје место у престижном избору европске куће фудбала.

„Сребрна медаља“ у избору УЕФА резервисана је за некадашњег капитена српске репрезентације Дејана Станковић. Он је 1. јануара 2004.године задужио опрему Интера, милански клуб је за тај луксуз издвојио свега пет милиона евра. Интер је искористио чињеницу да је Станковић имао важећи уговор са Лациом до јуна 2004. године и за багателу добио играча који је обележио једну епоху.

„Финансијски проблеми Лација допринели су да Интер направи велики посао. Станковић је одмах одушевио навијаче, јер је у једном од својих првих мечева постигао гол против градског ривала Милана. Освојио је пет титула првака Италије и Лигу шампиона 2010. године“, стоји на сајту УЕФА.

Одмах иза Станковића је Немања Видић. Знало се да Спартак из Москве има звер од штопера који је био неизоставни члан одбрамбене четвроке репрезентације Србије и Црне Горе која је у квалификацијама за СП у Немачкој примила само један гол. Српски штопер је био једна од најтраженијих роба те зиме у Европи.

„Сер Алекс Фергусон је победио Ливерпул и Фјорентину у трци за Немањом Видићем. Челси је те сезоне освојио титулу, али Видићево партнерство са Фернинадом било је један од главних разлога касније доминације Манчестер јунајтеда. Одбрана је комплетирана 2006. године доласком Евре“.

На десетом месту је још један Србин - Немања Матић. Он је био отписан на Стамфорд Брижу, али је у дресу Бенфике рехабилитовао каријеру и натерао људе из Челсија да признају грешку.

„Ово је био велики удар. Србин је дошао у Бенфику као део кусура у трансферу Давида Луиса у Челси. Одмах је постао један од лидера екипе, неизоставан у срцу манвера. Учинио је да 2013. године Бенфика стигне до финала Лига Европе. Брзо се вратио у Челси“.

ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ ЗИМСКИХ ТРАНСФЕРА

Јап Стам (Виљем - ПСВ, 2006)

Дејан Станковић (Лацио - Интер, 2004)

Немања Видић (Спартак - Манчестер 2006)

Клас Јан Хунтелар (Херенвен - Ајакс, 2006)

Марсело (Флуминенсе - Реал, 2007)

Андреа Барзаљи (Волфсбург - Јувентус, 2011)

Луис Суарез (Ајакс - Ливерпул, 2011)

Иван Ракетић (Шалке - Севиља, 2011)

Хуанфран (Осасуна - Атлетико Мадрид 2011)

Немања Матић (Челси - Бенфика, 2011)

Извор: моззартспорт

Фото Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар