Vidić, Stanković, Matić... Srbi dominiraju zimskom pijacom!

Tako kaže UEFA!

Fudbal 07.01.2018 | 22:30
Vidić, Stanković, Matić... Srbi dominiraju zimskom pijacom!
Čeka se rasplet situacije oko Aleksandra Mitrovića, sreću u novom klubu mogao bi da potraži i Lazar Marković. Srbi će biti u žiži i kada je u pitanju ovogodišnja zimska pijaca, a sudeći po tradiciji klubovi koji ovog januara budu dovodili Srbe mogu da ubodu bingo!

UEFA je napravila izbor od deset najboljih zimskih transfera, a u probranom društvu domniraju Srbi. Verovali ili ne, čak trojica igrača sa naših prostora našla su svoje mesto u prestižnom izboru evropske kuće fudbala.

„Srebrna medalja“ u izboru UEFA rezervisana je za nekadašnjeg kapitena srpske reprezentacije Dejana Stanković. On je 1. januara 2004.godine zadužio opremu Intera, milanski klub je za taj luksuz izdvojio svega pet miliona evra. Inter je iskoristio činjenicu da je Stanković imao važeći ugovor sa Laciom do juna 2004. godine i za bagatelu dobio igrača koji je obeležio jednu epohu.

„Finansijski problemi Lacija doprineli su da Inter napravi veliki posao. Stanković je odmah oduševio navijače, jer je u jednom od svojih prvih mečeva postigao gol protiv gradskog rivala Milana. Osvojio je pet titula prvaka Italije i Ligu šampiona 2010. godine“, stoji na sajtu UEFA.

Odmah iza Stankovića je Nemanja Vidić. Znalo se da Spartak iz Moskve ima zver od štopera koji je bio neizostavni član odbrambene četvroke reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je u kvalifikacijama za SP u Nemačkoj primila samo jedan gol. Srpski štoper je bio jedna od najtraženijih roba te zime u Evropi.

„Ser Aleks Ferguson je pobedio Liverpul i Fjorentinu u trci za Nemanjom Vidićem. Čelsi je te sezone osvojio titulu, ali Vidićevo partnerstvo sa Ferninadom bilo je jedan od glavnih razloga kasnije dominacije Mančester junajteda. Odbrana je kompletirana 2006. godine dolaskom Evre“.

Na desetom mestu je još jedan Srbin - Nemanja Matić. On je bio otpisan na Stamford Brižu, ali je u dresu Benfike rehabilitovao karijeru i naterao ljude iz Čelsija da priznaju grešku.

„Ovo je bio veliki udar. Srbin je došao u Benfiku kao deo kusura u transferu Davida Luisa u Čelsi. Odmah je postao jedan od lidera ekipe, neizostavan u srcu manvera. Učinio je da 2013. godine Benfika stigne do finala Liga Evrope. Brzo se vratio u Čelsi“.

DESET NAJBOLJIH ZIMSKIH TRANSFERA

Jap Stam (Viljem - PSV, 2006)

Dejan Stanković (Lacio - Inter, 2004)

Nemanja Vidić (Spartak - Mančester 2006)

Klas Jan Huntelar (Herenven - Ajaks, 2006)

Marselo (Fluminense - Real, 2007)

Andrea Barzalji (Volfsburg - Juventus, 2011)

Luis Suarez (Ajaks - Liverpul, 2011)

Ivan Raketić (Šalke - Sevilja, 2011)

Huanfran (Osasuna - Atletiko Madrid 2011)

Nemanja Matić (Čelsi - Benfika, 2011)

Izvor: mozzartsport

Foto Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar