Тодорић: Вуку сте дали да чува овце!

Ивица Тодорић, власник “Агрокора” је поново активан на свом блогу. Напао је министра привреде Хрватске Мартину Далић тврдећи како је Леx Агрокор створен у нелегалним околностима те како је лагала да би срушила “Агрокор”.

Регион 03.01.2018 | 15:28
Тодорић: Вуку сте дали да чува овце!
Његову објаву преносимо у цијелости.

 "У нити једној демократској земљи закон попут Леx Агрокора не би могли писати пријатељи премијера или потпредсједнице владе, тај би посао био повјерен стручним службама министарства правосуђа и експертима чија су имена у сваком тренутку доступна јавности. Такав деликатан посебни закон ревидирали би најугледнији професори с највећих државних свеучилишта.

Нажалост, у Хрватској није тако. Леx Агрокор (који уопће није ни требао бити донијет) створен је у потпуно нелегалним околностима које су отвориле врата криминалним активностима и богаћење појединаца који су судјеловали у његовом настајању. Тај је посао повјерен одвјетнику Шаворићу који пријатељује с премијером Пленковићем, те Анти Рамљаку пријатељу министрице Мартине Далић. Изостављени су притом не само стручњаци с правних факултета хрватских свеучилишта већ и Министарство правосуђа и његове стручне службе које су Леx на увид добиле непосредно прије његовог доношења на Влади и изгласавања у Сабору.

Пленковић управљање повјерио Далић

Јасно је да је премијер Пленковић управљање писањем Леxа повјерио својој потпредсједници Мартини Далић, која је на челу ресора надлежног за господарство, што има апсолутну логику. Међутим, та иста министрица Далић дио је организиране скупине која је смишљено припремала рушење Агрокора с циљем преузимања управљања његовим вриједностима. Очито сте, господине Пленковић, дали вуку да чува овце. Вођени осмишљеним планом министрица Далић и њезини помагачи су вам о Агрокору представили лажи како би остварили своје интересе.

 Ви сте онда на темељу тих лажи (не могу вјеровати да бисте у томе свјесно судјеловали) тражили потпору на различитим адресама. Не бих хтио нагађати је ли то ХДЗ, опорба у хрватском Сабору, Влада РХ, Сабор РХ, неке од великих свјетских сила, Еуропска комисија, стране финанцијске институције или нетко други.

 За доношење Леxа зелено свјетло

Очигледно сте за доношење Леxа добили зелено свјетло, али не да и његова проведба буде протууставна и незаконита. И то је неподијељено мишљење и хрватских и међународних правних стручњака. Тај је закон и у дубоком раскораку с правном стечевином Еуропске уније и крши основне правне постулате које штите неповредивост власништва.

 Уосталом, и сама представница Еуропске Комисије, М. Вестагер, у својој изјави од 10 . травња 2017. истакнула је како …'рјешења кроз Леx Агрокор морају бити у складу с прописима ЕУ.' Међутим, у овом случају није тако, Леx Агрокор је у озбиљном отклону од прописа Еуропске уније и то ћу ускоро и доказати. Нажалост, његова даљња примјена и неомогућавање Рамљака и Алиx партнера у њиховим криминалним радњама Агрокору и Хрватској проузрочит ће милијарде куна изравних штета", поручио је Тодорић.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тетак Мата

03.01.2018 16:38

Па нико га не брани у Хрватској јер није никоме ништа плаћао колико је малих трговина затворио и фирми уништио био је држава у држави. А сви су му давали робу без плаћања само је Цоца цолу морао унапријед платити. И вала нек' им није ни платио кад су проклети као он. А држава преузела уходан посао и могу сваки дан красти паре врећама а и он је себе обезбједио. Ето млађи му син неки дан купио новог поршеа у швици јадан нагрецо до задње рапе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далај Лама

03.01.2018 19:09

Сад се залис. Заједно и ти и власт сте крали народ. У цијелом ланцу ниси испостовао јаку карику и зато си пукао. Није ми те зао и треба да трунес у затвору ЛОПОВЕ. Јебо те онај који те покривао све ове године

ОДГОВОРИТЕ