Todorić: Vuku ste dali da čuva ovce!

Ivica Todorić, vlasnik “Agrokora” je ponovo aktivan na svom blogu. Napao je ministra privrede Hrvatske Martinu Dalić tvrdeći kako je Lex Agrokor stvoren u nelegalnim okolnostima te kako je lagala da bi srušila “Agrokor”.

Region 03.01.2018 | 15:28
Todorić: Vuku ste dali da čuva ovce!
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

 "U niti jednoj demokratskoj zemlji zakon poput Lex Agrokora ne bi mogli pisati prijatelji premijera ili potpredsjednice vlade, taj bi posao bio povjeren stručnim službama ministarstva pravosuđa i ekspertima čija su imena u svakom trenutku dostupna javnosti. Takav delikatan posebni zakon revidirali bi najugledniji profesori s najvećih državnih sveučilišta.

Nažalost, u Hrvatskoj nije tako. Lex Agrokor (koji uopće nije ni trebao biti donijet) stvoren je u potpuno nelegalnim okolnostima koje su otvorile vrata kriminalnim aktivnostima i bogaćenje pojedinaca koji su sudjelovali u njegovom nastajanju. Taj je posao povjeren odvjetniku Šavoriću koji prijateljuje s premijerom Plenkovićem, te Anti Ramljaku prijatelju ministrice Martine Dalić. Izostavljeni su pritom ne samo stručnjaci s pravnih fakulteta hrvatskih sveučilišta već i Ministarstvo pravosuđa i njegove stručne službe koje su Lex na uvid dobile neposredno prije njegovog donošenja na Vladi i izglasavanja u Saboru.

Plenković upravljanje povjerio Dalić

Jasno je da je premijer Plenković upravljanje pisanjem Lexa povjerio svojoj potpredsjednici Martini Dalić, koja je na čelu resora nadležnog za gospodarstvo, što ima apsolutnu logiku. Međutim, ta ista ministrica Dalić dio je organizirane skupine koja je smišljeno pripremala rušenje Agrokora s ciljem preuzimanja upravljanja njegovim vrijednostima. Očito ste, gospodine Plenković, dali vuku da čuva ovce. Vođeni osmišljenim planom ministrica Dalić i njezini pomagači su vam o Agrokoru predstavili laži kako bi ostvarili svoje interese.

 Vi ste onda na temelju tih laži (ne mogu vjerovati da biste u tome svjesno sudjelovali) tražili potporu na različitim adresama. Ne bih htio nagađati je li to HDZ, oporba u hrvatskom Saboru, Vlada RH, Sabor RH, neke od velikih svjetskih sila, Europska komisija, strane financijske institucije ili netko drugi.

 Za donošenje Lexa zeleno svjetlo

Očigledno ste za donošenje Lexa dobili zeleno svjetlo, ali ne da i njegova provedba bude protuustavna i nezakonita. I to je nepodijeljeno mišljenje i hrvatskih i međunarodnih pravnih stručnjaka. Taj je zakon i u dubokom raskoraku s pravnom stečevinom Europske unije i krši osnovne pravne postulate koje štite nepovredivost vlasništva.

 Uostalom, i sama predstavnica Europske Komisije, M. Vestager, u svojoj izjavi od 10 . travnja 2017. istaknula je kako …'rješenja kroz Lex Agrokor moraju biti u skladu s propisima EU.' Međutim, u ovom slučaju nije tako, Lex Agrokor je u ozbiljnom otklonu od propisa Europske unije i to ću uskoro i dokazati. Nažalost, njegova daljnja primjena i neomogućavanje Ramljaka i Alix partnera u njihovim kriminalnim radnjama Agrokoru i Hrvatskoj prouzročit će milijarde kuna izravnih šteta", poručio je Todorić.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tetak Mata

03.01.2018 16:38

Pa niko ga ne brani u Hrvatskoj jer nije nikome ništa plaćao koliko je malih trgovina zatvorio i firmi uništio bio je država u državi. A svi su mu davali robu bez plaćanja samo je Coca colu morao unaprijed platiti. I vala nek' im nije ni platio kad su prokleti kao on. A država preuzela uhodan posao i mogu svaki dan krasti pare vrećama a i on je sebe obezbjedio. Eto mlađi mu sin neki dan kupio novog poršea u švici jadan nagreco do zadnje rape.

ODGOVORITE
Name

Dalaj Lama

03.01.2018 19:09

Sad se zalis. Zajedno i ti i vlast ste krali narod. U cijelom lancu nisi ispostovao jaku kariku i zato si pukao. Nije mi te zao i treba da trunes u zatvoru LOPOVE. Jebo te onaj koji te pokrivao sve ove godine

ODGOVORITE