Украјина пријети Криму “Громом 2“

Украјина је спровела испитивање мотора за ракете које ц́е бити коришц́ене у оквиру најновијег оперативно-тактичког комплекса 'Гром 2', саопштио је Национални индустријски портал Украјине.

Свијет 03.01.2018 | 15:15
Украјина пријети Криму “Громом 2“
Како се наводи, ракетни комплекс спреман је за прва тестирања.

Према информацијама, 'Гром 2' је намењен за борбу против стационираних циљева на удаљености од 50 до 280 километара, а у стању је да испали ракету тежине до 480 килограма.

Убрзо затим огласила се кримска Државна дума, а замјеник предсједника комитета за националност Руслан Балбек мишљења је да је Кијев овај снимак објавио непосредно након Нове године како би покварио грађанима Крима новогодишње славље.

Према његовим ријечима, Украјина намерно сигнализује да постоји опасност у Криму, будуц́и да ракете овог комплекса могу да долете и до новоизграђеног Кримског моста.

"Ова вијест уперена је искључиво против грађана Крима, јер војску није тако лако уплашити поготову не којекаквим експерименталним ракетним лансерима", закључио је Балбек.

Извор: Спутњик

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ро

03.01.2018 14:25

Украјина се полако гаси и распада.Када у Сирији Руси заврше посао онда се отвара ратиште у Украјини и Украјина се полако "приближава" Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ро?

03.01.2018 17:10

цекај мало ,то је поцетак:а ста је сапољском ,сто је брезњев поклонио украјини добар део територије "надам се да це пољаци и русу полако укротити тога помахниталога поросенка ,а и треба му 'мало се превисе ку*ци

Name

Мирко

03.01.2018 14:26

Појесце га С400-то.....Крај прице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈ - УКР

03.01.2018 15:03

јаке дрзаве, јос јацег пресједника ! ух Цијела Планета им се смије ! Како насједају ! Докле да трпи УКР Народ оту власт ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спанац

03.01.2018 18:00

Колико је Украјина зајазила око Крима.На Криму апсолутна вецина Руси,увијек била у саставу Русије,до Хрусцовљевог декрета.Укратко није њихов Крим.А наси "реалисти" бијесни засто ми не признамо Косово као дрзаву.Јапанци никада нису халалили оних пет острва(Сахалин) које су им Руси отели на крају ИИ св рата.Курди проведосе неки референдум у дијелу Ирака који контролису,Ирацани запријетисе ратом,Курди се повукосе.Итд.Нико се не одрице своје територије,сем насих неких глупих политицара а ла Цеда Јовановиц.

ОДГОВОРИТЕ