Ukrajina prijeti Krimu “Gromom 2“

Ukrajina je sprovela ispitivanje motora za rakete koje će biti korišćene u okviru najnovijeg operativno-taktičkog kompleksa 'Grom 2', saopštio je Nacionalni industrijski portal Ukrajine.

Svijet 03.01.2018 | 15:15
Ukrajina prijeti Krimu “Gromom 2“
Kako se navodi, raketni kompleks spreman je za prva testiranja.

Prema informacijama, 'Grom 2' je namenjen za borbu protiv stacioniranih ciljeva na udaljenosti od 50 do 280 kilometara, a u stanju je da ispali raketu težine do 480 kilograma.

Ubrzo zatim oglasila se krimska Državna duma, a zamjenik predsjednika komiteta za nacionalnost Ruslan Balbek mišljenja je da je Kijev ovaj snimak objavio neposredno nakon Nove godine kako bi pokvario građanima Krima novogodišnje slavlje.

Prema njegovim riječima, Ukrajina namerno signalizuje da postoji opasnost u Krimu, budući da rakete ovog kompleksa mogu da dolete i do novoizgrađenog Krimskog mosta.

"Ova vijest uperena je isključivo protiv građana Krima, jer vojsku nije tako lako uplašiti pogotovu ne kojekakvim eksperimentalnim raketnim lanserima", zaključio je Balbek.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ro

03.01.2018 14:25

Ukrajina se polako gasi i raspada.Kada u Siriji Rusi završe posao onda se otvara ratište u Ukrajini i Ukrajina se polako "približava" Rusiji.

ODGOVORITE
Name

Re Ro?

03.01.2018 17:10

cekaj malo ,to je pocetak:a sta je sapoljskom ,sto je breznjev poklonio ukrajini dobar deo teritorije "nadam se da ce poljaci i rusu polako ukrotiti toga pomahnitaloga porosenka ,a i treba mu 'malo se previse ku*ci

Name

Mirko

03.01.2018 14:26

Pojesce ga S400-to.....Kraj price...

ODGOVORITE
Name

JOJ - UKR

03.01.2018 15:03

jake drzave, jos jaceg presjednika ! uh Cijela Planeta im se smije ! Kako nasjedaju ! Dokle da trpi UKR Narod otu vlast ?

ODGOVORITE
Name

Spanac

03.01.2018 18:00

Koliko je Ukrajina zajazila oko Krima.Na Krimu apsolutna vecina Rusi,uvijek bila u sastavu Rusije,do Hruscovljevog dekreta.Ukratko nije njihov Krim.A nasi "realisti" bijesni zasto mi ne priznamo Kosovo kao drzavu.Japanci nikada nisu halalili onih pet ostrva(Sahalin) koje su im Rusi oteli na kraju II sv rata.Kurdi provedose neki referendum u dijelu Iraka koji kontrolisu,Iracani zaprijetise ratom,Kurdi se povukose.Itd.Niko se ne odrice svoje teritorije,sem nasih nekih glupih politicara a la Ceda Jovanovic.

ODGOVORITE