Киме, пусти дугме, отвори шампањац!

Замјеник предсједника Савјета федерације за одбрану и безбједност Франц Клинцевич посавјетовао је Ким Џонг Уна да нуклеарно дугме замијени боцом шампањца.

Свијет 01.01.2018 | 15:49
Киме, пусти дугме, отвори шампањац!
Руски сенатор сматра исправним учешц́е спортиста Сјеверне Кореје на Олимпијади у Јужној Кореји.

"Мислим да ц́е у овом случају бити у потпуности реализована девиза савременог олимпијског покрета ’О, спорту, ти си свијет‘ коју је саопштио оснивач Пјер де Кубертен“, рекао је Клинцевич новинарима.

„Што се тиче нуклеарног програма Сјеверне Кореје, став Русије остаје непромијењен: ми предлажемо њеном лидеру Ким Џонг Уну да замијени сто са нуклеарним дугметом за боцу шампањца, која ц́е посебно бити у складу са новогодишњим празником“, саопштила је прес-служба руског парламентарца.

"САД би требало да знају да је дугме за нуклеарно наоружање на мом столу. Цијела САД је у домету нашег нуклераног наоружања. САД никада не могу да започну рат против мене и наше земље", рекао је Ким.

Раније је лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун позвао на почетак масовне производње интерконтиненталних балистичких ракета. У новогодишњем обрац́ању које је преносила национална телевизија Сјеверне Кореје он је саопштио да ће Пјонгјанг послати своју националну репрезентацију на зимске Олимпијске игре које ц́е се у фебруару одржати код његовог јужног сусједа.

Извор: Спутњик

Коментари / 0

Оставите коментар