Kime, pusti dugme, otvori šampanjac!

Zamjenik predsjednika Savjeta federacije za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič posavjetovao je Kim Džong Una da nuklearno dugme zamijeni bocom šampanjca.

Svijet 01.01.2018 | 15:49
Kime, pusti dugme, otvori šampanjac!
Ruski senator smatra ispravnim učešće sportista Sjeverne Koreje na Olimpijadi u Južnoj Koreji.

"Mislim da će u ovom slučaju biti u potpunosti realizovana deviza savremenog olimpijskog pokreta ’O, sportu, ti si svijet‘ koju je saopštio osnivač Pjer de Kuberten“, rekao je Klincevič novinarima.

„Što se tiče nuklearnog programa Sjeverne Koreje, stav Rusije ostaje nepromijenjen: mi predlažemo njenom lideru Kim Džong Unu da zamijeni sto sa nuklearnim dugmetom za bocu šampanjca, koja će posebno biti u skladu sa novogodišnjim praznikom“, saopštila je pres-služba ruskog parlamentarca.

"SAD bi trebalo da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cijela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje", rekao je Kim.

Ranije je lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pozvao na početak masovne proizvodnje interkontinentalnih balističkih raketa. U novogodišnjem obraćanju koje je prenosila nacionalna televizija Sjeverne Koreje on je saopštio da će Pjongjang poslati svoju nacionalnu reprezentaciju na zimske Olimpijske igre koje će se u februaru održati kod njegovog južnog susjeda.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 0

Ostavite komentar