Од сриједе линије до Јахорине

Град Источно Сарајево суфинансираће аутобуске линије којима ће грађани Источног Сарајева од 3. јануара до 15. априла моћи да се превозу на Јахорину.  

Република Српска 01.01.2018 | 13:10
Од сриједе линије до Јахорине
Ово је недавно најавио градоначеник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Успостављене су двије аутобуске линије, једна која ће се одвијати на релацији Аутобуска станица Источно Сарајево-Пале-Јахорина и  друга на релацији Аутобуска станица Соколац-Пале-Јахорина. 

Аутобуси на поменутим релација ће саобраћати свакодневно и у договореним терминима, а биће и комерцијални. 

"Овим аутобусима бесплатно ће се превозити дјеца која су обухваћена програмом бесплатног скијања на Јахорини, на основу спискова који су направљени у општинама", појаснио је Вуковић и додао да је Град Источно Сарајево на овај начин испоштовао свој дио обавеза из уговора о бесплатном скијању дјеце на Јахорини, који је потписан у новембру у Административном центру Владе РС у Источном Сарајеву.

"Значајно је да поново имамо редовну аутобуску линију из Источног Сарајева према Јахорини током зимске сезоне, како због наших грађана, тако и због гостију из Сарајева и цијеле регије, који желе да дођу на Јахорину", истакао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да је Град Источно Сарајево помогао и успостављање аутобуске линије Крупац-Равна планина, што је важно због недавно отворене гондоле, али и развоја тог ски центра. Желимо да се равномјерно развија туризам на овом подручју, како саме Јахорине, тако и Равне планине, Требевића, Романије и других дестинација", каже Вуковић.

уковић је честитао предстојеће празнике свим грађанима Источног Сарајева и пожелио им срећу и успјех у наредној години, посебно пожељевши добар пословни резултат туристичким радницима и туризму ове регије.
Директор Туристичке организације Игор Тошић позвао је грађане Источног Сарајева, који још нису одлучили гдје ће провести новогодишњу ноћ, да вечерас дођу на Јахорину и уживају у спектакуларном концерту Жељка Јокисимовића.

Аутобуске линије према Јахорини од 3. јануара вакодневно до 15. априла.

Аутобуси крећу с локације Аутобуска станица Источно Сарајево у 08:20 часова, Аутобуска станица Пале у 09:10 часова до хотела Јахорина.

Повратак с Јахорине у правцу Источног Сарајева је у поподневним сатима у 15:00 часова (испред хотела Јахорина).

Из правца Сокоца аутобуси 3. јануара према јахорини кренуће с аутобуске станице у 08:15 часова, док је повратак планиран у 15:00 часова испред хотела Јахорина.

Комерцијалне цијене карата на релацији:

И.Сарајево-Јахорина је шест КМ, а повратна карта износи 10 КМ

Пале-Јахорина 3,50 КМ, повратна карта шест КМ

Соколац-Јахорина седам КМ, повратна карта 11 КМ

Право на бесплатан превоз имају дјеца- учесници програма бесплатног скијања на Јахорини, на основу спискова који су одређени у општинама.

Аутобуска линија Крупац-Равна планина:

Крупац-Пале : 07:30, 09:15, 12:30, 14:40 часова

Пале-Крупац: 10:00, 10:20, 13:50, 16:30 часова

Пале-Равна планина: 08:35, 09:45, 13:30, 15:30 часова

Равна планина-Пале: 08,55; 10:05, 13:40, 16:10 часова

Линија је комерцијалног типа.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јахоринац

01.01.2018 17:35

Свака цаст градонацелнику Неси Вуковицу. Овако се бори за свој крај. Јос једном све цеститке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСАНОВИЦ

02.01.2018 20:48

Јахоринац само на порталу виси и коментаре даје, СНСД добро плаца изгледа. Марс кретену

Name

Неле

01.01.2018 21:13

Оволико о бесплатном скијању. Обзиром да моје дијете уцествује у овом програму одобрено им је да могу ици на скијање само по један дан у току седмице уз постовање строгих процедура. Свака цаст ако је то за похвалу

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

02.01.2018 16:19

Два аутобуса ће спасити сезону? Грохотом се смијем.Грохотом.Једини спас за житеље Источног Сарајева јесте уједињење са Сарајевом и да се избришу међуентитетске подјеле као и подјеле у људским главама на Србе и Бошњаке,дјелимо се на оног који ваља и који не ваља.У противном ће вас купити арапи и бићете хамали.

ОДГОВОРИТЕ