Od srijede linije do Jahorine

Grad Istočno Sarajevo sufinansiraće autobuske linije kojima će građani Istočnog Sarajeva od 3. januara do 15. aprila moći da se prevozu na Jahorinu.  

Republika Srpska 01.01.2018 | 13:10
Od srijede linije do Jahorine
Ovo je nedavno najavio gradonačenik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Uspostavljene su dvije autobuske linije, jedna koja će se odvijati na relaciji Autobuska stanica Istočno Sarajevo-Pale-Jahorina i  druga na relaciji Autobuska stanica Sokolac-Pale-Jahorina. 

Autobusi na pomenutim relacija će saobraćati svakodnevno i u dogovorenim terminima, a biće i komercijalni. 

"Ovim autobusima besplatno će se prevoziti djeca koja su obuhvaćena programom besplatnog skijanja na Jahorini, na osnovu spiskova koji su napravljeni u opštinama", pojasnio je Vuković i dodao da je Grad Istočno Sarajevo na ovaj način ispoštovao svoj dio obaveza iz ugovora o besplatnom skijanju djece na Jahorini, koji je potpisan u novembru u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

"Značajno je da ponovo imamo redovnu autobusku liniju iz Istočnog Sarajeva prema Jahorini tokom zimske sezone, kako zbog naših građana, tako i zbog gostiju iz Sarajeva i cijele regije, koji žele da dođu na Jahorinu", istakao je Vuković.

Vuković je naglasio da je Grad Istočno Sarajevo pomogao i uspostavljanje autobuske linije Krupac-Ravna planina, što je važno zbog nedavno otvorene gondole, ali i razvoja tog ski centra. Želimo da se ravnomjerno razvija turizam na ovom području, kako same Jahorine, tako i Ravne planine, Trebevića, Romanije i drugih destinacija", kaže Vuković.

uković je čestitao predstojeće praznike svim građanima Istočnog Sarajeva i poželio im sreću i uspjeh u narednoj godini, posebno poželjevši dobar poslovni rezultat turističkim radnicima i turizmu ove regije.
Direktor Turističke organizacije Igor Tošić pozvao je građane Istočnog Sarajeva, koji još nisu odlučili gdje će provesti novogodišnju noć, da večeras dođu na Jahorinu i uživaju u spektakularnom koncertu Željka Jokisimovića.

Autobuske linije prema Jahorini od 3. januara vakodnevno do 15. aprila.

Autobusi kreću s lokacije Autobuska stanica Istočno Sarajevo u 08:20 časova, Autobuska stanica Pale u 09:10 časova do hotela Jahorina.

Povratak s Jahorine u pravcu Istočnog Sarajeva je u popodnevnim satima u 15:00 časova (ispred hotela Jahorina).

Iz pravca Sokoca autobusi 3. januara prema jahorini krenuće s autobuske stanice u 08:15 časova, dok je povratak planiran u 15:00 časova ispred hotela Jahorina.

Komercijalne cijene karata na relaciji:

I.Sarajevo-Jahorina je šest KM, a povratna karta iznosi 10 KM

Pale-Jahorina 3,50 KM, povratna karta šest KM

Sokolac-Jahorina sedam KM, povratna karta 11 KM

Pravo na besplatan prevoz imaju djeca- učesnici programa besplatnog skijanja na Jahorini, na osnovu spiskova koji su određeni u opštinama.

Autobuska linija Krupac-Ravna planina:

Krupac-Pale : 07:30, 09:15, 12:30, 14:40 časova

Pale-Krupac: 10:00, 10:20, 13:50, 16:30 časova

Pale-Ravna planina: 08:35, 09:45, 13:30, 15:30 časova

Ravna planina-Pale: 08,55; 10:05, 13:40, 16:10 časova

Linija je komercijalnog tipa.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jahorinac

01.01.2018 17:35

Svaka cast gradonacelniku Nesi Vukovicu. Ovako se bori za svoj kraj. Jos jednom sve cestitke.

ODGOVORITE
Name

GASANOVIC

02.01.2018 20:48

Jahorinac samo na portalu visi i komentare daje, SNSD dobro placa izgleda. Mars kretenu

Name

Nele

01.01.2018 21:13

Ovoliko o besplatnom skijanju. Obzirom da moje dijete ucestvuje u ovom programu odobreno im je da mogu ici na skijanje samo po jedan dan u toku sedmice uz postovanje strogih procedura. Svaka cast ako je to za pohvalu

ODGOVORITE
Name

sarajlija

02.01.2018 16:19

Dva autobusa će spasiti sezonu? Grohotom se smijem.Grohotom.Jedini spas za žitelje Istočnog Sarajeva jeste ujedinjenje sa Sarajevom i da se izbrišu međuentitetske podjele kao i podjele u ljudskim glavama na Srbe i Bošnjake,djelimo se na onog koji valja i koji ne valja.U protivnom će vas kupiti arapi i bićete hamali.

ODGOVORITE