Удао конобарице, па ставио катанац

Кафана звучног имена "Бристол" празна и закључана чами крај пута у Обајгори, селу на улазу из правца Кадињаче у Бајину Башту.

Србија 01.01.2018 | 11:20
Удао конобарице, па ставио катанац
На вратима још стоји налепница са тим називом кафане, а изнад табла "Трговинско-угоститељска радња Бристол код Симића". Оног Симића који се прочуо по томе што се из ове његове кафане удало 18 конобарица.

 - То је тачно, све су се добро удале. Добиле децу, неке већ и унуке, а ниједна се није развела. Живе сада у Бајиној Башти, Ужицу, има их и у Француској, Швајцарској. Јаве се понекад, неке и срећем - прича за "Политику" Милорад Мишо Симић, власник ове затворене кафане.

Са супругом Драганом има шесторо деце и шесторо унучића.

"Бристол" је пре неку годину затворио, али се угоститељства, које је део његовог живота, није одрекао. Узео је под закуп бајинобаштански Клуб пензионера, на женино име отворио бифе "Пензионер - код Драгане". И ту има запослену конобарицу, Радмилу Лазаревић, али она о удаји не размишља. Већ је бака четири унука.

Породичну кафану у Обајгори прво држали његови родитељи, а он се присетио како је било око конобарица удавача.

 - Родитељи су увек запошљавали конобарице, радило их је у "Бристолу" некад и по три заједно. Свраћали су многи момци за женидбу. Оне су становале на спрату кафане у саставу породичне куће и овде проводиле највећи део времена, нису тада ишле увече по кафићима. Па како би се која запослила и радила неколико месеци, тако би брзо овде нашла младожењу. Укупно 18 конобарица се тако удало. Последња која је одавде ступила у брак била је Меланија Стефановић сада Гагић, свадбу смо правили у кафани, а снимала је телевизија. Прочуо се "Бристол" по овој необичности, постао је кафана срећне руке за удаваче и младожење - присећа се Симић.

Али већ деценију удаје у "Бристолу" се не дешавају. Променила се времена: мање је конобарица, а много нежења у овим селима.

 Симић открива разлоге због којих је решио да затвори кафану.

 - Затворио сам јер су поплаве и клизишта у овом крају тада оштетиле зидове кафанске кухиње. Како да отоврим "Бристол" за госте ако кухињски зид може да их угрози. Зато сам и изнајмио бифе клуба Пензионера, да не прекидам традицију - закључује Симић.

(Ало/Политика)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

То домацине

01.01.2018 10:28

То домацине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момчина

01.01.2018 12:29

А нежења има дакако. Оженили би они на шта стигну.

ОДГОВОРИТЕ