Ово су (не)могуће јануарске "бомбе"

Првој јануара са почетком Нове године креће и фудбалски прелазни рок у којем се очекује неколико интересантних трансфера.

Свијет 31.12.2017 | 21:20
Ово су (не)могуће јануарске "бомбе"
Опет би у центру пажње требало да буду Енглези, али би овог пута могли да имају озбиљну конкуренцију из Шпаније.

Наравно, не треба заборавити ни Италијане, пре свега миланске великане којима би исход текуће сезоне умногоме могао да зависи од јануара.

Претходних недеља и месеци медији су спекулисали о неколико могућих сензационалних трансфера, а ово су они најинтересантнији.

* Роналдо се враћа у Манчестер Јунајтед

Ово је већ традиција, како се примакне неки прелазни рок, тако Шпанци, али пре свега Енглези крећу са најавом повратка Кристијана Роналда у Манчестер јунајтед. Последњих дана се писало да Португалац више није у љубави са председником клуба Флорентином Пересом, а лоша форма још више подгрева те приче.

* Филипе Кутињо у Барселони

Барселона суверено влада ЛаЛигом, али је очигледно да јој недостаје још један шраф у нападу откако је отишао Нејмар. Ту рупу би могао да попуни Филипе Кутињо, али је Ливерпул је летос одбио понуду вредну 130 милиона евра. Бразилац је у међувремену мало пао у форми, као да је остао без елана на Енфилду, па се опет прича о Ноу Кампу. Поврх целе ове приче догодио се "кикс" на сајту "Најкија" који је два дана уочи прелазног рока рекламирао дресове Барсе са Кутињовим именом.

* "Дамин" Аргентинац на Олд Трафорду

Пауло Дибала је непрепознатљив ове сезоне, све чешће се спекулише да жели да напусти Јувентус, а први у реду да га доведе стоји Мурињо. "Тајни" адут Манчестер јунајтеда је Пол Погба, који је велики пријатељ са Аргентинцем, па наводно га наговара да дође на Олд Трафорд. Јануарски трансфер је можда мало претенциозан, али на лето не би био толико немогућ.

* Трампа Бејл за Кејн

Енглески таблоиди су непревазиђени када су у питању спектакуларне спекулације, а последња у низу је потенцијална трампа између Реал Мадрида и Тотенхема. "Краљевски" клуб је наводно предложио "певцима" Гарета Бејла у замену за најбољег енглеског нападача у последњих можда и 20 година Харија Кејна. Први човек који је надмашио Лионела Месија и Кријстијана Роналда у календарској години је свакако најтраженији голгетер на свету. Међутим, нереално је очекивати да Спурси пристану на ову понуду, с обзиром на то да је Бејл више повређен него што је на терену.

* Трампа Мики за Марија

Хенрих Мхитарјан није оправдао очекивања у Манчестер јунајтеду, чак и кад му Жозе Мурињо пружи шансу да избори важнију улогу на Олд Трафорду, Јерменин је не искористи. То жели да искористи Интер, који је више него заинтересован за офанзивног везисту, а Мурињо ће покушати да преко тога добије Жоаа Марија. Ни Португалац се није прославио на Ђузепе Меаци, али Мурињо у њему види одличну алтернативу за Микија.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар