Анализа: БиХ рађа најмудрије фудбалске главе...!

Само Аргентина ће у Русији имати више селектора! Занимљив, веома занимљив податак. . .

Фудбал 07.01.2018 | 23:30
Анализа: БиХ рађа најмудрије фудбалске главе...!
Фудбалски фанатици из Босне и Херцеговине Мундијал ће гледати преко ТВ екрана, али ће њихови "земљаци" - или боље речено дојучерашње комшије у буквалном смислу те речи - моћи да им препричају како је све то из првог лица изгледало у Русији. Јер веровали или не само ће Аргентина на Светском првенству имати више селектора него Босна и Херцеговина, под условом да за земљу порекла рачунамо ону у којој се неко родио.

А иде овако: Вахид Халилхоџић, селектор Јапана, продисао је у Јабланици, Златко Далић, који је шансу добио пошто је Фудбалски савез Хрватске сменио Анта Чачића, у Ливну, дугогодишњи предводник Швајцарске Владимир Петковић рођени је Сарајлија, док је новопечени шеф стручног штаба репрезентације Србије Младен Крстајић пореклом из - Зенице.

Све скупа четири имена на Мундијалу, а колико је то успех најбоље говори да ће, поред Аргентине, више од једног представника у Русији имати само још Колумбија (Хуан Карлос Осорио/Мексико; Ернан Дарио Гомез/Панама), Немачка (Јоахим лев, Немачка; Гернот Рор/Нигерија), Француска (Дидије Дешан/Француска; Ерв Ренар/Мароко) и Шпанија (Ђулен Лопетеги/Шпанија; Роберто Мартинез/Белгија).

Аргентинци су апсолутно неприкосновени са петорицом представика, јер су поред селектора Гаучоса Хорхеа Сампаолија ту и Колумбијин Хозе Пекерман, па Ектор Купер на клупи Египта, Хуан Антонио Пици у улогу предводника Саудијске Арабије и Рикардо Гарека са диригентском палицом у селекцији Перуа.

Аустралија још нема селектора. Ако буде неки Боске...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар