Analiza: BiH rađa najmudrije fudbalske glave...!

Samo Argentina će u Rusiji imati više selektora! Zanimljiv, veoma zanimljiv podatak. . .

Fudbal 07.01.2018 | 23:30
Analiza: BiH rađa najmudrije fudbalske glave...!
Fudbalski fanatici iz Bosne i Hercegovine Mundijal će gledati preko TV ekrana, ali će njihovi "zemljaci" - ili bolje rečeno dojučerašnje komšije u bukvalnom smislu te reči - moći da im prepričaju kako je sve to iz prvog lica izgledalo u Rusiji. Jer verovali ili ne samo će Argentina na Svetskom prvenstvu imati više selektora nego Bosna i Hercegovina, pod uslovom da za zemlju porekla računamo onu u kojoj se neko rodio.

A ide ovako: Vahid Halilhodžić, selektor Japana, prodisao je u Jablanici, Zlatko Dalić, koji je šansu dobio pošto je Fudbalski savez Hrvatske smenio Anta Čačića, u Livnu, dugogodišnji predvodnik Švajcarske Vladimir Petković rođeni je Sarajlija, dok je novopečeni šef stručnog štaba reprezentacije Srbije Mladen Krstajić poreklom iz - Zenice.

Sve skupa četiri imena na Mundijalu, a koliko je to uspeh najbolje govori da će, pored Argentine, više od jednog predstavnika u Rusiji imati samo još Kolumbija (Huan Karlos Osorio/Meksiko; Ernan Dario Gomez/Panama), Nemačka (Joahim lev, Nemačka; Gernot Ror/Nigerija), Francuska (Didije Dešan/Francuska; Erv Renar/Maroko) i Španija (Đulen Lopetegi/Španija; Roberto Martinez/Belgija).

Argentinci su apsolutno neprikosnoveni sa petoricom predstavika, jer su pored selektora Gaučosa Horhea Sampaolija tu i Kolumbijin Hoze Pekerman, pa Ektor Kuper na klupi Egipta, Huan Antonio Pici u ulogu predvodnika Saudijske Arabije i Rikardo Gareka sa dirigentskom palicom u selekciji Perua.

Australija još nema selektora. Ako bude neki Boske...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar