Ћутање је злато, језик за зубе

Ове четири ствари се не причају, никад и ником! Не причајте около и свима о свом доброчинству, није то поента доброг дјела.  Лијепо је да имате планове, да сте усхићени и желите да своју срећу са свима подијелите, али стари мудраци савјетују да такве ствари, као што су ваши планови за будућност не треба никоме говорити па чак ни најближима…

Занимљивости 30.12.2017 | 22:54
Ћутање је злато, језик за зубе
1. О плановима за будућност треба да се ћути док не постану истина. Доста наших идеја имају слаба мјеста по којима им се може нанијети ударац и тако се могу лако разрушити. Зато чврсто радите на њиховом остварењу и будите стрпљиви док се све не оствари онако како сте замишљали. Стрпљење је једна јако вриједна особина и чини се да је све рјеђа у нашем окружењу. 

2. Не причајте около и свима о свом доброчинству. Ако сте учинили неку добру ствар немојте ићи около и свима говорити како сте ви били добри. Не ваља бити превише поносан и хвалисав, што је један од већих грехова и зато пазите шта и како причате.



3. Оно о чему такође не требало да причати јесу ваши породични проблеми и уопште ваши лични проблеми. Запамтите - што мање говорите о својим проблемима у породици, тиме ће она постатиј ача и стабилнија!

 4. Ако и чујете неки трач или оговарања или сте пак свакодневно у таквом окружењу које воли да шири и разглаба о трачевима, ви то не чините, не будите исти као други и нека се с вама то ширење заустави. Каже се да човјек који долази кући и препричава глупости и трачеве које је чуо током дана ни по чему се не разликује од човјека који је ушао у кућу и није скинуо ципеле.

(Стил/wебтрибуне.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

тик так

31.12.2017 02:48

Ћутња је злато тиме се говори висе ако предје преко девет зуба оде преко девет гора боље сутит ако не знас паметно говорит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кртола

01.01.2018 18:16

Ја не скидам ципеле никад

ОДГОВОРИТЕ
Name

тик так

02.01.2018 07:36

кртола паметанси ко твој назив нецудиме да нескидас ципеле кадаси увјек у земљи пртола и расте узенљи нетребасе изуват.

ОДГОВОРИТЕ