Ćutanje je zlato, jezik za zube

Ove četiri stvari se ne pričaju, nikad i nikom! Ne pričajte okolo i svima o svom dobročinstvu, nije to poenta dobrog djela.  Lijepo je da imate planove, da ste ushićeni i želite da svoju sreću sa svima podijelite, ali stari mudraci savjetuju da takve stvari, kao što su vaši planovi za budućnost ne treba nikome govoriti pa čak ni najbližima…

Zanimljivosti 30.12.2017 | 22:54
Ćutanje je zlato, jezik za zube
1. O planovima za budućnost treba da se ćuti dok ne postanu istina. Dosta naših ideja imaju slaba mjesta po kojima im se može nanijeti udarac i tako se mogu lako razrušiti. Zato čvrsto radite na njihovom ostvarenju i budite strpljivi dok se sve ne ostvari onako kako ste zamišljali. Strpljenje je jedna jako vrijedna osobina i čini se da je sve rjeđa u našem okruženju. 

2. Ne pričajte okolo i svima o svom dobročinstvu. Ako ste učinili neku dobru stvar nemojte ići okolo i svima govoriti kako ste vi bili dobri. Ne valja biti previše ponosan i hvalisav, što je jedan od većih grehova i zato pazite šta i kako pričate.



3. Ono o čemu takođe ne trebalo da pričati jesu vaši porodični problemi i uopšte vaši lični problemi. Zapamtite - što manje govorite o svojim problemima u porodici, time će ona postatij ača i stabilnija!

 4. Ako i čujete neki trač ili ogovaranja ili ste pak svakodnevno u takvom okruženju koje voli da širi i razglaba o tračevima, vi to ne činite, ne budite isti kao drugi i neka se s vama to širenje zaustavi. Kaže se da čovjek koji dolazi kući i prepričava gluposti i tračeve koje je čuo tokom dana ni po čemu se ne razlikuje od čovjeka koji je ušao u kuću i nije skinuo cipele.

(Stil/webtribune.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

tik tak

31.12.2017 02:48

Ćutnja je zlato time se govori vise ako predje preko devet zuba ode preko devet gora bolje sutit ako ne znas pametno govorit

ODGOVORITE
Name

Krtola

01.01.2018 18:16

Ja ne skidam cipele nikad

ODGOVORITE
Name

tik tak

02.01.2018 07:36

krtola pametansi ko tvoj naziv necudime da neskidas cipele kadasi uvjek u zemlji prtola i raste uzenlji netrebase izuvat.

ODGOVORITE